U Bileći otkriven spomenik Draži Mihailoviću

U Ravnogorskom parku u Bileći u subotu je otkriven spomenik generalu Jugoslovenske vojske, ratnom zločincu, Dragoljubu Mihailoviću, djelo kipara Milivoja Bokića.

Spomenik su otkrili Bokić i Radomir Babić, brat zapovjednika graničnog bataljona bilećke četničke brigade.

Član Odbora za izgradnju spomenika Milorad Vujović rekao je da je spomenik Mihailoviću odavno postojao u srcima srpskog naroda i da se danas ostvaruje njegova volja, piše Mojahercegovina.com.

Vujović je istaknuo da se ovim spomenikom poručuje da se srpski narod osvijesti i pogleda u prošlost, jer u suprotnom ni u budućnosti neće znati gdje ide.

Spomenik Dragoljubu Draži Mihailoviću rađen je iz jednog dijela, a visok je oko tri i pol metra.

Nakon Drugog svjetskog rata nove komunističke vlasti Mihailovića su uhitile i osudile na smrt zbog ratnih zločina.

Viši sud u Beogradu je 2015. usvojio zahtjev za njegovu rehabilitaciju, te proglasio ništavnom presudu koja je donesena 69 godina ranije.

(www.jabuka.tv)


27 komentara

 • Hocemo li se ikada na ovim prostorima dozvati pameti i poceti gledati naprijed a ne uvjek unazad i u gluposti….trosimo pare na spomenike.crkve dzamije a ne na tvornice,skole….budale vladaju a pametni nam odlaze

 • Vodili smo sinoc u BG na boksu koliko Srbi sportaši vole cetnike i Arkanovci sin za tatu govori tu je Ceca a Nasi nesmije baviti Tomsona odma se dignu pupi i ostali

  • Imaš srpsko prezime koje je nosio veliki vojvoda Mišić. Još jedan pokatoličeni Srbin iz Hercegovine, a takvi i mrze Srbe. Evropa ne vidi ništa loše u sportistima koji slave četnike jer znaju da nisu isto šta i ustaše. I vaš sportista Štimac (opet srpsko prezime) je rekao da su četnici antifašisti.

 • Nerado ovo kazem, al dok se god srbi ne odreknu draze i cetnika mi moramo bit za dom spremni. Ne zaboraviti zasto su ust.ashe uopce nastale. Svaka posljedica ima svoj uzrok

 • Nigdje u HR o drazi indeks jutarnji Vecernji svi sutedali je to slucajno pa niko od politike da STA kaze sramota

 • Oni drze do svog, mi kad podignemo bilo kojem Hrvatu odmah sto komentara pa sto zasto tko kako ja bih ovako onako, mi sami ne cijenimo svoje sta imamo sad bunit se sto oni drze do svog

 • GABELA STAR ne mješaj kruške i jabuke. Draža je bio isto govno kao Ante FAŠISTIČKO SMEĆE.. I ništa drugo. Zlo koje su Partizani iskorijenili. Živio drug Tito !

 • Četnici i ustaše nisu isto. Četnici su bili prvi pokret otpora protiv fašizma u Evropi i bio je odlikovan od američkih i francuskih državnika. Četnici su prvi oslobodili teritoriju u Evropi. Ustaše su bili varvari i najgore sluge kojih su se i Nemci i Italijani stideli. Široki Breg bio je i ostao epicentar ustaštva i Hercegovina u kojoj žive pokatoličeni Srbi. Znam jednog čoveka deklarisanig ustaše, a prezimena Aleksić. Na pomen Draži Mihajloviću Evropa ne reaguje jer znaju da je bio antifašistički gerilac.

 • Je.o vas Draža i Pavelić i Ustaše i Četnici i Balije.
  Nemate za kruha a bakćete se glupostima.
  I treba vas šišat kad ste ovce.

 • ČETNICI SU BILI SMEĆE OD VOJSKE ILI LJUDSKI OLOŠ I NAJZADNJA ŠUGA LJUDSKA.
  ISTO SU BILI I KOMUNISTI BILO SRBI BILO HRVATI BILI MUSLIMANI -OLOŠ DO OLOŠA ALI ČETNICI SU DOSLOVCE SMEĆE OD VOJSKE -USTAŠE SU IH TAMANILI KAO PACOVE ILI BRODSKE ŠTAKORE GDJE GOD BI IH STIGLI.ČASNA I HRABRA , BORBENA USTAŠKA VOJSKA S ČETNIČKIM FAŠISTIMA. OLOŠEM PROTALIJANSKIM CIGANSKIM -NAMA NIKAKVE ŠANS U BORBI S HRVATSKIH VITEZOVIMA KOJI SU ZA NJIH PENCILIN I TERAPIJA..ZA ŠTAKORE ČETNIČKE ILI KOMUNISTIČKE..SMRT SRPSKOM FAŠIZMU I NACIZMU PRETOČENOM U KRIVOSLAVNOM SRPSKOM CRKVENOM SEKTAŠKOM OTPADU.

 • Škrabalo tvoji četnici su isto bili sluge okupatora kao i ustaše. O tome nema nikakva govora. TITO vas je potamanio kao žaba komarce u potoku. Ukratko četnici i ustaše=koljačka-bolesna-kretenska-idiotska-govna !! Pjuc, fuj, hrrk, bljak !!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.