U Bijakovićima ekshumirani posmrtni ostaci žrtve iz 1945. godine

Obavivši još jednu ekshumaciju posmrtnih ostataka, Povjerenstvo za obilježavanje i uređivanje grobišta Drugog svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk nastavilo je sa svojim aktivnostima.

U organizaciji Povjerenstva u petak su ekshumirani posmrtni ostatci žrtve iz 1945. godine čiji su posmrtni ostaci pronađeni na području Bijakovića.

Povjerenstvo je na čelu s predsjednikom Slavenom Markotom s posebnim je pijetetom pristupilo ekshumaciji, čije je radove vodio arheolog Tino Tomas.

Voditelja i ostale sudionike ekshumacije tijekom obavljanja radova posjetili su: fra Miljenko Mića Stojić, vicepostulator postupka mučeništva “Fra Leo Petrović i 65 subraće”, načelnik općine Čitluk Marin Radišić, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk Predrag Smoljan i savjetnik načelnika Mate Miletić.

Iz Povjerenstva za obilježavanje i uređivanje grobišta Drugog svjetskog rata i poraća poručuju kako nažalost na području općine Čitluk ima još mjesta koja skrivaju posmrtne ostatke žrtava iz II. svjetskog rata i poraća, te da će se Povjerenstvo nastaviti skrbiti da njihovi posmrtni ostaci, ukoliko ne budu identificirani i sahranjeni nakon ekshumacije od strane rodbine, završe u dostojanstvenom ambijentu Groblja mira na Bilima iznad Goranaca.

Ovim putem Slaven Markota, ispred Povjerenstva, poziva, one koji to mogu, da sudjeluju na misi koja će se održati na Groblju mira 18. kolovoza u 12 sati povodom Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima, navodi se u priopćenju.

Misno slavlje prigodom obilježavanja Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima predvodit će biskup Mile Bogović.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.