U BiH stiglo 50.000 doza cjepiva kineskog Sinopharma

Veleposlanik Kine u BiH Ji Ping uručio je u četvrtak ministrici civilnih poslova BiH Ankici Gudeljević kinesku donaciju od 50.000 doza cjepiva protiv koronavirusa.

Primopredaja vakcina je upriličena u Rajlovcu ispred skladišta “Hercegovinalijeka”, prenosi Avaz.

Radi se o “Sinopharm” cjepivu koje je Kina izdvojila za stanovnike BiH.

Ministrica Gudeljević je kazala da se BiH suočava s problemom spore isporuke cjepiva te je tako i nestrpljenje stanovnika svakim danom izraženije, a medicinski djelatnici ulažu najveći napor da se izbore s ovom pandemijom.

Veliki izazov je pred svima nama, tako da je današnja isporuka 50.000 Sinopharmovih cjepiva više od same donacije. To je prijateljska gesta koja ulijeva nadu da nismo sami i da ćemo nastaviti započeto cijepljenje, navela je Gudeljević.

Veleposlanik Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Ji Ping je također pozitivno komentarao odnos dviju država. Dodao je da je i BiH bila uz Kinu u ključnim trenucima pandemije koja je bila zahvatila ovu državu.

Kada se pandemija pojavila u BiH, potpisali smo Memorandum o razumijevanju i suradnji u oblasti zdravlja i medicinskih nauka. Kineska vlada je angažirala charter let kojim su u BiH dostavljena medicinska sredstva. Kina je u proteklom razdoblju održala i videosastanke s medicinskim ekspertima gdje smo razmijenili iskustva. Narodi ove dvije zemlje su solidarnošću pokazali da možemo biti bliski kao susjedi iako smo geografski udaljeni, kazao je Ji Ping.

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)


2 komentara

  • Haaaaa. To je ono čega nema. Ima na bacanje naravno. Radi”pandemije” . Kako nas vole svi pa nam daju sposonosne vakcine.

  • Jbt, za svakih par tisuća doza organiziraju nekakve primopredaje. Pretpostavljam da se poslije konferencije ide negdje dobro nažderat i napit.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.