U BiH se krije vođa bande koja hara po Hrvatskoj

U BiH se krije vođa bande koja je varala umirovljenike iz Republike Hrvatske, piše današnji Večernji list. Shema “Biljanske skupine”, koju još nazivaju srednjobosanska Cosa nostra, postoji gotovo u svakoj policijskoj ladici u BiH, a u toj shemi spominje se ime Stipe Križanca (37) s pseudonimom Franjo za kojim se u Hrvatskoj trenutno traga u 17 potraga različitih kaznenih djela.

U jednoj policijskoj zabilješci vezano za spomenutu skupinu, između ostalog, stoji kako se Stipe Križanac starijim osobama predstavljao kao službenik neke banke te su od starijih osoba uzimao važeće bankovne kartice, a davao im lažne te je s njihovih računa podizao novac i zadržao ga za sebe.

Kako piše Večernji list, niz provedenih istraga pokazao je kako postoji organizirana kriminalna skupina koja djeluje s područja Hercegovine i srednje Bosne. Naime, na području Čitluka i Viteza nalazile su se osobe koje bi telefonom nazivale brojeve umirovljenica po Hrvatskoj predstavljajući se kao policajci, a zatim bi izdavale zapovijedi “mobilnim jedinicama” po Hrvatskoj koje bi odlazile na kućne adrese žrtava i na prevaru uzimale kartice.

(Fena)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.