U BiH se gradi nova tvornica sladoleda

Tvornica sladoleda koju pokreću ove godine – projekt je nadaleko poznate bh. kompanija YimoR iz Domaljevca ujedno i jedan od najvećih projekata u 34 godine postojanja kompanije.

Vrijednost projekta je oko 15 milijuna KM, a ulaganjem u najkvalitetniju opremu, tehniku i tehnologiju buduće tvornice sladoleda bit će otvoreno oko 100 novih radnih mjesta, izvještava RTV Slon.

Riječ je o jedinstvenom projektu u Bosni i Hercegovini, zahvaljujući kojem će YimoR postati prvi proizvođač najkvalitetnijeg sladoleda, pravljenog po posebnoj recepturi i pripremljenog po najvećim standardima.

Sladoled će biti dostupan svim bh. sladokuscima i potrošačima po pristupačnim cijenama. Plan je, između ostalog, dio proizvodnje od oko 70 % pripremiti i za izvoz, čime će YimoR postati i prvi izvoznik sladoleda proizvedenog u BiH na inozemno tržištu, piše Indikator.

Hala buduće tvornice sladoleda (Foto: RTV Slon)

Ova tvornica sladoleda u BiH svoje poslovanje utemeljit će na osnovnoj filozofiji proizvodnje – stvoriti najkvalitetniji sladoled po pristupačnim cijenama, pripremljen po posljednjim svjetskim standardima kvalitete i po originalnoj visokokvalitetnoj recepturi, koji će osvojiti sve one koji uživaju u ovoj poslastici kako u BiH, tako i u zemljama uvoznicama.

Podsjetimo, dosadašnja djelatnost tvrtke YimoR je trgovina, prijevoz i ugostiteljstvo, a u vlasništvu kompanije je i MEGA Diskont – prvi bh. diskont. U svojoj mreži prodavaonica nude bogat asortiman roba široke potrošnje, prehrane i neprehrane, tekstila, igračaka, posuđa itd.

U Bosni i Hercegovini proizvodnja sladoleda postoji u Čitluku, u pogonima Leda, koji je u vlasništvu globalnog giganta Nomad Foodsa.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.