U BiH nema terorističkih kampova

”Ne mogu komentirati svaku glupost”, rekao je za Dnevni avaz ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, zamoljen da prokomentira tvrdnje srbijanskih medija o navodnom postojanju terorističkih kampova na području općina Donji Vakuf i Cazin.

”Ono što sigurno znam je da u posljednjih godinu i pol dana nismo imali nijedan odlazak državljana BiH na strana ratišta, kao i to da smo procesuirali sve one koji su se vratili u BiH iz Sirije i Iraka”, naveo je Mektić.

I Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH, tvrdi da nijedna policijska agencija u BiH ne raspolaže informacijama da u bilo kojem dijelu zemlje postoji kamp za obuku stranih boraca.

Tvrdi da, ako bi policijske agencije u BiH došle do takvih informacija, one bi po hitnoj proceduri bile provjeravane na terenu.

”Do sada u Bosni i Hercegovini nije potvrđeno postojanje kampa za obuku boraca za sudjelovanje na stranim ratištima. Razmjena informacija između policijskih agencija i Obavještajno-sigurnosne agencije u BiH na najvišoj je mogućoj razini, kao i sa zemljama u regiji i šire”, poručio je Vilić.

(Fena)
1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.