U BiH mogući napadi poput onih u Bruxellesu i Parizu

Nije isključena mogućnost da se u BiH dogodi teroristički napad razmjera napada iz Bruxellesa ili Pariza, ocijenio je jedan od vodećih stručnjaka u oblasti borbe protiv terorizma na području Balkana Vlado Azinović dodajući da se sigurnosne službe BiH unatoč fragmentaciji uspješno bore i predstavljaju kompetentnog partnera sličnim službama u svijetu u sprječavanju ovih sigurnosnih izazova, prenosi Hina.

“Bilo bi jako neodgovorno da se ponašamo kao da se to ovdje ne može dogoditi. Potrebna je jedna doza opreza kada je u pitanju ponašanje agencija, ali i nas građana prema tome. Ona naravno postoji i mislim da agencije koje se brinu o ovakvim sigurnosnim izazovima to rade na vrlo kompetentan i odgovoran način. S druge strane ne treba izazivati paniku niti strah”, rekao je Azinović na konferenciji koju je u Konjicu organizirala misija OESS-a u BiH, upitan o mogućnosti izvođenja velikih terorističkih napada u BiH.

Pri tome je pojasnio da se i puno organiziranije države nisu u stanju suprotstaviti novim sigurnosnim iskušenjima budući da su počinitelji terorističkih djela osobe koje nikada nisu bile zabilježene u policijskim dosjeima, prenosi Hina.

“To naravno nije slučaj samo u BiH. To je fenomen s kojim se bore i ne uspijevaju izaći na kraj čak niti puno kompetentije, bolje opremljene, ustrojenije i hijerarhijski bolje postavljene države. To postaje globalni fenomen”, ocijenio je Azinović.

(www.jabuka.tv)4 komentara

  • Treba raditi na povjerenju medju ljudima. Ne treba napumpavati stanje i situaciju u drustvu i drzavi Bosni i Hercegovini. Ovi ljudi, poput Vlade Azinovica, znaju da gradjani Bosne i Hercegovine -tzv. Vehabije, a koji jesu drzavljani BiH, nikada nece uciniti bilo kakav napad u BiH, niti ce ikad nauditi drzavi Bosni i Hercegovini.
    Naime ako nedao Bog dodje do bilo kakvog napada, nereda, haosa, itd. u BiH, onda ce taj napad doci od stranih obavjestajnih sluzbi, da naprave u Bosni i Hercehovini nered i haos. Sa ciljem da izazovu bezvlasce i anarhiju i izvrse pod izgovorom borbe protov terorozma, brzi blic krig udar i izvrse drzavni udar, da zauzmu Predsjednistvo, Vladu, Parlament i druge institucije u BiH. I dok ljudi u BiH pokusavaju da prezive i skrpe kraj sa krajem u ovoj teskoj i nametnutoj gorkoj situaciji u drzavi i drustvu, ni ne slute da su monstrumi i i psi rata vjerovatno pripremili novi scenarij za izazivanje haosa i pokretanje novog rata. A sa ciljem, ovaj put, potpunog unistenja bosnjackog naroda i unistenja drzave Bosne i Hercegovine, tj njezine podjele u drugoj konacnoj fazi RS Srbiji,a FBiH Hrvatskoj. Molim Velikog Boga da sacuva ovu najljepsu zemlju na svijetu, jedinstvenu i cijelu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, sa sretnim zivim i zdravim ako Bog da Bosnjackim narodom i drugim marodima. Molim te o Veliki i Svemoguci Boze ucini Republiku Bosnu i Hercegovinu sigurnim mjestom za zivot tvojih robova. Amin.

  • Srbi jedva cekaju da se to desi,to bi bio kraj za BiH kakvu poznamo,srbija ce krenuti u zastitu Srba a onda su balije najebale.

  • Znači već najavljeno,terorista,ratnika povratnika iz Sirije imamo,domaći muđžosa,vehabija,selefija.Što onda čekamo datum i mjesto zločina i onda prebrojavanje žrtava. Onda će se krenuti u borbu sa ovim monstrumima i potencijalnim teroristima. Ja bih da se odmah,danas krene ozbiljno u borbu protiv takvog zla, takvih osoba a kad se već dese scene Pariza,Brisela onda je kasno.Jedino ako to ne određuju velike svjetske sile i moćnici što i kada se negdje treba desiti. Sve je pod upitnikom velikim…Bože ti prosvijetli pamet svima da do toga ne dođe.Dosta je ovaj narod,bez obzira na nacionalnost i vjeru u BiH-ni vidio patnje,zla,zločina,progona i prljave politike iz vana a i unutra BiH-ne,tako da bi nam ovo bilo previše.

  • Čavara za ratove i izbjeglice u svijetu tebe se nije pitalo niti će te se pitati,prema tome promašena tema.Tu si nemoćan,to znamo,ali da u Federaciji bi mogao nešto pokrenuti bi,ali tu si zakazao i nigdje te.Skloniše te sa javne scene ko da te Bog nije ni dao,ko da nemamo presj.Federacije.Svaki dan gledamo Bakir,Čović,Fahro tbe nigdje.Popularniji i više u medijima Fahrudin Radončić iz zatvora nego ti ko presjednik Federacije. Trzni se malo hrvatino,gdje nesta onaj domoljub,nacionalni naboj,borba za ravnopravnost hrvata,branitelja itd. Ili smo postali ravnopravni u svemu od kako si ti presj.Federacije a Čović član presj.BiH-ne. Činjenica je da se uzela i kontrola nad HT-om,H.Poštom,EP-HZ.HB-ne,Aluminijom. Jel to to ,jesmol sad ravnopravni ko hrvati…Tako smo bili ravnopravni sa Lijanom,Budimirom,Jurišićem,Komšićem samo oni kontrolirali ovo nabrojano i bilo im super ko i vama. A što je sa običnim malim hrvatom,čovjekom.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.