U Beogradu uskoro utemeljenje podružnice HKD-a Napredak

Danas je u zgradi Nadbiskupijskog ordinarijata u Beogradu održana sjednica inicijativnog odbora za utemeljenje Hrvatskog kulturnog društva Napredak – Podružnica Beograd.

Za predsjednika Inicijativnog odbora izabran je don Aleksandar Kovačević, mr. theo.

Predsjednik HKD-a Napredak prof. dr. Franjo Topić u svom uvodnom izlaganju upoznao je članove Inicijativnog odbora s aktivnostima i poviješću HKD-a Napredak, podsjetivši kako je Napredak djelovao 30-tih godina dvadesetog stoljeća i u Beogradu, kao i da već duže vrijeme postoji inicijativa o utemeljenju podružnice u Beogradu.

Predsjednik Inicijativnog odbora don Kovačević ocijenio je kako veliki ugled i brojni kulturni projekti koje radi Napredak u BiH, Hrvatskoj i brojnim podružnicama diljem Europe i svijeta, mogu pomoći i u promoviranju kulturnog identiteta hrvatske zajednice u Beogradu.

Potporu održavanju sjednice Inicijativnog odbora HKD-a Napredak i utemeljenju podružnice u Beogradu dao je i mons. Stanislav Hočevar, nadbiskup beogradski.

Proteklog vikenda u Beogradu je održana i međunarodna konferencija o socijalnom dijalogu na kojoj je više od 40 sudionika razgovaralo o ovoj važnoj tematici za zemlje Jugoistočne Europe. Na konferenciji je između ostalih bio i predsjednik Napretkove prijateljske organizacije iz Italije Movimento Cristiano Lavoratori Carlo Costalli.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.