U Banja Luci održan prosvjed oporbenih stranaka

Predstavnici oporbenih stranaka iz Republike organizirali su treći prosvjed u Banjoj Luci, ovoga puta ispred zgrade Radio-televizije Republike Srpske (RTRS), uz poruku da prosvjedi neće prestati.

Na skupu sudjeluje nekoliko stotina ljudi, a kako su ranije kazali organizatori žele ukazati na marginalizirano izvještavanje o opoziciji na entitetskom javnom servisu RTRS.

Kandidatkinja opozicije za predsjednicu RS-a i potpredsjednica Partije demokratskog progresa (PDP) Jelena Trivić ranije je izjavila da imaju tisuću razloga za prosvjede, te da je “sve kulminiralo izbornom krađom”. zbog čega su podnijeli brojne kaznene prijave i prigovor Središnjem izbornom povjerenstvu Bosne i Hercegovine.

Ona je rekla da ostaje zahtjev RTRS-u da objektivno izvještava i da prestane etiketirati sve ljude koji misle drugačije od režima jer je to kuća svih građana.

SIP je ranije, nakon ponovnog prebrojavanja glasova u Glavnom centru za brojanje, priopćio da je Milorad Dodik, čelnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), pobjednik ovogodišnjih općih izbora, održanih 2. listopada.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.