U akciji “Migrant” policija u Ljubuškom uhvatila 11 migranata

Policijski službenici PU Ljubuški su proteklog vikenda, tijekom rada na suzbijanju kaznenih djela “krijumičarenja ljudi”, u dva navrata na južnom području općine Ljubuški zatekli jedanaest migranata.

Policija je postupajući po operativnoj akciji “Migrant” koja se provodi na području ŽZH tijekom petka (24. kolovoza) i nedjelje (26. kolovoza) pronašla jedanaest iranskih državljana, koji su na ovo područje prevezeni taxi vozilima iz Mostara.

Većina ovih stranih državljana nije imala potvrdu o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil te su predani Službi za poslove sa strancima BiH, i Terenskom uredu Ljubuški na daljnje postupanje.

Nad vozačima taxi vozila provedena je kriminalistička obrada o čemu je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, a tužiteljstvu će biti dostavljeno odgovarajuće izvješće.

Također, u petak je u cilju borbe protiv krijumičarenja ljudi na području Ljubuškog, izvršena pretraga obiteljske kuće i drugih prostorija od strane policijskih službenika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uz asistenciju MUP-a ŽZH, i tom prilikom pet osoba je uhićeno, od kojih su četiri državljanina Kosova i jedna s područja općine Ljubuški, stoji u priopćenju MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.