U 40 godina postojanja prodano više od 14 milijuna Opel Corsi

Godina 2022. godišnjica je za Opel: kompanija izrađuje inovacije koje su pristupačne svima već 160 godina, a istovremeno i jedan od njegovih najvećih bestselera slavi svoj 40. rođendan.

Opel Corsa iz temelja je promijenila klasu malih automobila kada se pojavila 1982. godine, a danas, u svojoj šestoj generaciji, traženija je nego ikad.

Prošle godine trenutačna je Corsa bila najpopularniji mali automobil u Njemačkoj i najprodavaniji automobil u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Baterijska električna Opel Corsa-e osvojila je nagradu „Zlatni volan 2020.” i već sada čini oko jednu četvrtinu prodaje Corse. Ali da bi se u potpunosti razumjela popularnost Corse od njezina predstavljanja 1982., najprije treba pogledati drugi uspješan model s amblemom Blitz – Opel Kadett.

Mali automobil zamišljen i izrađen kako bi se mobilnost približila većem broju ljudi u vrijeme kada je vožnja automobila još uvijek bila luksuz. Zatim su kroz desetljeća kupci brzo postali pronicljiviji kako se njihovo blagostanje povećavalo. Mali Kadett postao je veći i snažniji u drugoj polovici 20. stoljeća, približavajući se kompaktnoj klasi svakom novom verzijom.

Time je otvoren prostor za Rüsselsheimov klasični ulazni model.

Zato je bilo vrijeme za novi, zaista mali automobil – vrijeme za Corsu. Novi mali model prvi je put izišao s proizvodne trake u jesen 1982. u novoizgrađenoj tvornici automobila u Zaragozi i odmah je krenuo putem da postane bestseler za Opel.

Do danas – 40 godina nakon predstavljanja – više od 14 milijuna primjeraka napustilo je tvornice, od kojih je većina proizvedena u Zaragozi i Eisenachu. Taj je uspjeh postignut zahvaljujući brojnim vrhunskim tehnologijama koje su predstavljene u raznim generacijama Corse i koje su prije bile dostupne samo u višim klasama vozila.

To uključuje sustave za sigurnost i pomoć vozaču poput sustava ABS i zračnih jastuka, kao i prednje kamere s pokazateljem udaljenosti, prepoznavanja prometnih znakova i pomoći za ostanak u voznoj traci te, odnedavno, prilagodljivih svjetala bez zasljepljivanja Intelli-Lux LED® Matrix.

Sada u svojoj šestoj generaciji, najprodavaniji mali automobil pokazuje koliko je prikladan za budućnost. Od 2019. također je i prvi put bez emisija: kao baterijska električna Opel Corsa-e.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.