TZ HNŽ: Nadamo se da će država stimulirati domaće goste da ljetuju u Neumu

Unatoč lijepom vremenu i ugodnim temperaturama, koje idu preko 20 stupnjeva Celzijevih, i ovaj vikend Neum je bio pust.

U jedinom bh. gradu na moru vlada sablasna tišina koju razbija samo zvuk morskih valova. Turista nikako nema, a u apartmanima, motelima, hotelima, restoranima, vlasnici vrše čišćenje i pripreme za dolazak gostiju.

Na ulicama su rijetki prolaznici, a uz more tek poneka osoba koja se sunča na ugodnom suncu.

Vlasnici apartmana ističu da su spremni za goste, ali pitanje je kada će oni početi dolaziti i kada budu ukinute sve zabrane koje su još uvijek na snazi zbog pandemije koronavirusa.

U Neumu zabrinuti da je turistička sezona propala, brojne rezervacije otkazane

Uzdaju se da će Bosanci i Hercegovci ove godine odlučiti ljetovati u Neumu i na taj način pomoći da se koliko-toliko spasi sezona u našem turističkom biseru na Jadranu.

Neum posljednjih dana izgleda tmurno. Navikli smo da već u ovo doba godine bude solidan broj turista, ali sada tamo osim stanovnika nema nikoga. Očekivanja su da sve brzo stane i prođe i da nešto bude od ove sezone. Tako bi mi voljeli, ali kako će biti, veliko je pitanje. Što se tiče tekućeg mjeseca i narednog, od njih nema ništa. Ako bude to će biti nešto sporadično. Bukinzi su bili uglavnom otkazani do srpnja, kaže za Faktor Andrija Krešić, direktor Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije.

Vlada HNŽ-a još nije usvojila ”korona-zakon”

On se nada da će nadležni u BiH, kada se steknu uvjeti, na različite načine stimulirati Bosance i Hercegovce da ljetuju u Neumu.

Nisam čuo da je kod nas bilo razgovora na tu temu, ali nadam se da će vidjeti što se radi širom Europe. Ako bude dozvoljeno kretanje i ne bude ograničenja neka pozovu naše ljude da ljetuju u domovini. Da ih država subvencionira na neke načine i da se ipak malo pomogne turizmu u Neumu. Treba nam pomoć svake vrste kako bi se premostilo stanje i nadati je se da će ovo stati. Već sada su mnoge oči uprte u podsezonu, ako ne bi bilo povratka virusa. To bi pomoglo da se ova godina nekako premosti i da ljudi ne ostaju bez posla, zaključuje Krešić u izjavi za Faktor.

Herceg: Teret krize nikako ne smije pasti samo na županije i općine

(www.jabuka.tv)


8 komentara

 • A kada treba psovati majku balijsku, vrijeđati po Neumu, po portalima prvi ste! Evo vam ga, ne treba vam niko doći! Samo treba propast propisati pa da vas kupimo! Sve u inat radite, države majke se odičete kad je zlo, a kad vam je super onda ste veliki hrvati! Zovite hrvatsku u pomoć!

 • Zasto Neum? Zasto ne nase rijeke, jezera???? Neum je pre mali da primi veci broj turista u ovakvoj situaciji! “Covjek na covjeku” nije pametna mjera kod pandemije korona virusa.

 • Tako je
  Hrvati u BiH su ko Palestinci
  Države se odriču u Hrvatskoj ih ne žele ali su Hrvati.
  Navijaju za Hrvatsku, kad im ide u prilog onda pjevaju Moja Hercegovina, kad im ne ide u prilog onda pljuju BiH svim i svačim.
  Mesić je bio najpošteniji, kad je rekao da Hrvati trebaju svoj problem riješiti zajedno sa onima sa kojima žive.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.