Twitter: Za uvrede možete očekivati suspenzije

I do sada je na Twitteru, koliko je to naravno moguće kada je u pitanju društvena mreža, bilo određenih kazni za uvredljive komentare. Objave koje su prelazile granicu dobroga ukusa, poštivanja sugovornika i općenito normalne rasprave bile su izbrisane, a korisnički računi koji su ponavljali “kaznena djela” čak i brisani s ove društvene mreže.

Naravno da se u “žaru rasprave” ponekad zna pretjerati, stoga su mnogi bili nezadovoljni permanentnim brisanjem računa s Twittera, pravdajući se da “zaslužuju još jednu šansu da se poprave”, što će im, ako je suditi prema iskustvima nekih korisnika posljednjih dana, biti omogućeno, javlja Zimo.co.

Jer, dio korisnika prijavio je kako su im na 12 sati limitirani korisnički računi, izbrisane objave koje su detektirane uvredljivima, da bi nakon isteka navedenoga vremena sve bilo vraćeno u potpunu normalu.

Brzo je otkriveno da se radi o novoj mjeri koju Twitter uvodi za one koji se “zaigraju”. Kada i ako se ogriješite o pravila ponašanja i objavite “potencijalno uvredljiv sadržaj”, dobiti ćete privremenu suspenziju na 12 sati.

U tom roku će vaše objave biti vidljive samo vašim pratiteljima na Twitteru, nakon toga će se sve vratiti u potpunu funkcionalnost, osim što će neprimjerene objave biti u potpunosti obrisane.

Ako se, pak, dogodi da učestalo ponavljate ovakve incidente, nije isključen ni potpuni “ban” s ove društvene mreže…

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.