Twitter uvodi pretplatnički servis, poznata i cijena

Jack Dorsey i ekipa iz Twittera već dugo vremena pokušavaju pronaći način na koji bi povećali prihode kompanije, a posljednjih mjeseci mrežom su kružile glasine kako pripremaju pretplate na svoje usluge.

Te su se glasine pokazale istinitim te se dijelu korisnika na trgovinama aplikacija pojavio pretplatnički servis nazvan Twitter Blue za koji je potrebno plaćati mjesečni iznos od 2,99 dolara.

Ono što je posebno zanimljivo je da iz Twittera nisu objavili nikakve službene informacije o pretplati. Iako se ta opcija pojavila na trgovinama aplikacija, ona se još ne može aktivirati, odnosno nije dostupna svima, a iz ove društvene mreže ne žele komentirati informacije o opcijama koje će biti dostupne pretplatnicima.

Ipak, zahvaljujući blogerici Jane Manshun Wong, koja je na Twitteru napisala da je postala prva testna korisnicima Twittera Blue, saznali smo neke detalje oko dostupnih opcija. Jedna od njih jest i undo, odnosno poništavanje poslanih tvitova, što je opcija o kojoj su glasine mrežom kružile mjesecima, prenosi Zimo.

Također, novitet su i kolekcije, mjesto na kojem korisnici mogu raspoređivati najvažnije tvitove kako bi ih naknadno mogli lakše pronaći. Twitter Blue dolazi i s mogućnošću promjene boje tema i boje ikona aplikacije, a mnogima bi najzanimljivija opcija mogla biti Reader mod.

Wong kaže kako ta opcija dolazi uskoro, a omogućit će lakše čitanje sadržaja na Twitteru. Praćenje objava s brojnim komentarima na toj društvenoj mreži može biti prilično kaotično te bi, čini se, Reader mod mogao riješiti taj problem jer bi korisnicima na pregledan način trebali biti dostupna cijela konverzacija.

S obzirom na to da iz Twittera još nisu komentirali pretplatnički servis Blue, nije poznato pripremaju li još neke dodatne opcije pored ovih što je spomenula Wong, a nije poznato kada će Twitter Blue postati dostupan svim korisnicima.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.