Twitter testira novu funkciju objava sa čak 2.500 riječi

Twitter isprobava novu funkciju koja će omogućiti korisnicima objave sa čak 2.500 riječi, nakon dosadašnjih 280 dozvoljenih karaktera.

Iz tvrtke su rekli da su se na ovaj potez odlučili zbog činjenice što Twitter postaje sve popularniji, a korisnici koriste platformu za objavljivanje dužeg sadržaja sa usmjerivanjem pratitelja na vanjske biltene.

Test će trajati dva mjeseca i uključivat će malu grupu korisnika iz Kanade, Gane, Velike Britanije i SAD-a, a nova funkcija ima za cilj da zadrži publiku u “Twitter eko-sustavu”.

Ovom novinom, Twitter želi omogućiti korisnicima da ugrade gifove, fotografije i druge karakteristike u dugačke objave, prenosi BBC.

Korisnici će također moći uređivati ​​svoje objave nakon što budu objavljene.

Stručnjak za društvene mreže Laura Toogood rekla je da je ovo značajan korak za Twitter. Rekla je da će ova funkcija potaknuti ljude da ostanu unutar same platforme, umjesto da se povezuju na druge web stranice koje mogu primiti sadržaj dugog formata.

Dodavanje ove dodatne mogućnosti znači da je Twitter sada u poziciji da se natječe s nekim od popularnih blogerskih platformi i potencijalno privuče novu publiku i drugačiji tip korisnika, rekla je ona za BBC.

U 2017. godini Twitter je povećao maksimalan broj znakova za tvitove sa 140 na 280, nakon probe među malom grupom korisnika.

Nikki Usher, profesorica novinarstva na Sveučilištu Illinois Urbana-Champaign, rekla je da je teško znati isprobava li Twitter nove formate iz profitabilnosti ili iz istinske želje da pokuša poboljšati platformu.

U ovom slučaju, jedna od stvari koje znamo je da ljudi ne vole čitati dugačke tekstove na mreži, rekla je ona za BBC.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.