Twitter razmišlja o poslovnom dogovoru s TikTokom

Twitter je, čini se, počeo pregovore s TikTokom.

Američka društvena mreža je, prema izvješću Wall Street Journala, usred razgovora s kineskim divom, premda se, citiramo – radi o preliminarnim pregovorima. “Ljudi bliski s temom” rekli su da bi ugovor mogao obuzimati američku podružnicu TikToka.

Dodatno ulje na vodu u već napetoj situaciji dodaje i predsjednik Trump koji TikToku prijeti zabranom rada ako ga ByteDance ne proda Amerikancima.

Microsoft je, konkretno, prvi u redu kandidata za preuzimanje mreže. Softverska i hardverska kompanija trenutno, prema insajderima, nudi iznos između 10 i 30 milijardi dolara, no još nije jasno što tu ima raditi Twitter, kompanija koja vrijedi oko 29 milijardi dolara. Microsoft, podsjetimo, vrijedi 1.6 bilijuna dolara.

S obzirom da se radi o manjoj kompaniji, Twitter bi možda bio interesantniji TikToku zbog manje rizika za antitrust od Microsofta i ostalih kapitalaca, piše Business Insider.

Twitter trenutno ima 186 milijuna korisnika, dok Tikotk samo u SAD-u ima preko 100 milijuna aktivnih profila, prenosi Tportal.hr.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.