Twitter prvi put označio Trumpov tvit zbog obmanjujućih informacija

Twitter je u utorak prvi put pozvao korisnike da provjere podatke u tvitovima koje objavljuje američki predsjednik Donald Trump, upozorivši da su se njegove tvrdnje vezane uz dopisno glasanje pokazale neistinitima.

Američki predsjednik odmah je u tvitu odgovorio Twitteru ustvrdivši da se ta tvrtka miješa u američke predsjedničke izbore.

Twitter u potpunosti guši SLOBODU GOVORA, i ja, kao predsjednik, neću to dopustiti!, napisao je Trump.

Plavim uskličnikom upozorava se korisnike da “provjere činjenice o dopisnom glasanju” te ih se usmjerava na stranicu s novinskim člancima i informacijama koje je o Trumpovim tvrdnjama saznao Twitterov tim za provjeravanje činjenica.

Trump iznosi neutemeljenu tvrdnju da će dopisno glasanje dovesti do izbornih zlouporaba, jedan je od naslova na vrhu stranice.

Trump, koji ima 80 milijuna pratitelja na Twitteru, u svojim je tvitovima ranije tijekom dana ustvrdio da bi dopisno glasanje bilo “u značajnoj mjeri nepošteno” te da bi rezultiralo “namještenim izborima”. S tim u vezi poimence je prozvao guvernera Kalifornije, iako ta savezna američka država nije jedina koja se služi dopisnim glasanjem.

Twitter je potvrdio kako je to prvi put da je primijenjeno pravilo posebnog obilježavanja na tvitu predsjednika SAD-a otkad je ranije ovaj mjesec uvedena nova politika tvrtke vezana uz objavljivanje “obmanjujućih informacija”.

(Hina)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.