Twitter ipak nije odustao od mogućnosti objave dugih tekstova

Sjećate li se Twitter Notes? Ako ne, niste usamljeni jer malo tko se sjeća velike najave od koje se odustalo bez previše riječi.

To je trebala biti mogućnost koja će korisnicima Twittera dati priliku pisati što god žele, prelazeći tipično ograničenje znakova za Twitter. U to je vrijeme ograničenje bilo samo 280 znakova.

Nakon nekoliko ažuriranja ove godine, pretplatnici na Twitter Blue mogu “tweetati” do 25.000 znakova. Sada je glavni izvršni direktor (CEO) Elon Musk naizgled potvrdio da kompanija još uvijek radi na Notes, ali je rebrendira u Twitter Articles, piše ICTBusiness.

U odgovoru na “tweet” koji navodi promjenu imena, Musk potvrđuje da će Articles biti mjesto za objavljivanje “dugih i složenih članaka s mješovitim medijima”.

Možete objaviti i knjigu ako želite, rekao je Musk.

Službeno najavljen prošle godine, Notes je predstavljen kao “način dužeg pisanja na Twitteru”, a u početku je bio ograničen na odabrane korisnike u Kanadi, Gani, Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama. Naime, to je najavljeno prije preuzimanja Elona Muska kasnije te godine, ali nakon što je on objavio namjeru da kupi društvenu mrežu. Ovo je prvi put da se Twitter uopće dovodi u kontekst te najave.

Što se tiče toga kako će ovaj novitet izgledati, uzmite kao primjer objave na blogu, ali kroz Twitter. Tekstovi, koji će biti odvojeni od glavne vremenske trake, područje su u kojem korisnici mogu objavljivati duži sadržaj bez tipičnih ograničenja koji inače postoje. To znači da će korisnici moći postaviti fotografije, videozapise i druge stvari unutar objave. Također, korisnici mogu dijeliti tekstove u “tweetovima”, a objavljeni tekstovi pojavit će se na njihovom Twitter profilu, piše ICTBusiness.

U ovom trenutku nije jasno kada će i hoće li Articles biti dostupni javnosti. Najavljena mogućnost je još uvijek u eksperimentalnoj fazi, u kojoj je od prošle godine i dostupna je samo odabranom broju korisnika.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.