Tvrtka u BiH uvodi četverodnevni radni tjedan

Švedska fintech kompanija Finshark bit će najvjerojatnije među prvima u BiH koja će svoje poslovanje prilagoditi četverodnevnom radnom tjednu.

Finshark je brzorastući startup koji se bavi open bankingom, a kojeg su osnovali Adnan Šporo i Alen Hasičević, podrijetlom iz BiH. Sjedište je u Lundu (Švedska), dok se razvojni ured nalazi u Sarajevu.

Od lipnja do rujna 2022. godine, ova fintech kompanija pokreće probno razdoblje četverodnevnog radnog tjedna, navode u izjavi za BiznisInfo.

U sklopu probnog razdoblja, uposlenicima će biti plaćeno odsustvo za jedan dan, bez smanjenja plaće ili povećanja tempa rada. Klijentima i poslovnim suradnicima će kompanija i dalje biti dostupna svih pet dana u tjednu.

Ideja jednog od osnivača Finsharka, Alena Hasičevića je da ovim potezom kompanija nagraditi svoje djelatnike uz jasnu poruku da je Finsharku na prvom mjestu zadovoljstvo i zdravlje njihovih kolega.

Cilj uvođenja četverodnevnog radnog tjedna je smanjenje stresa i prevencija ”burnout” sindroma kod djelatnika.

Sve dosadašnja istraživanja pokazuju da se uvođenjem četverodnevnog radnog tjedna povećava i produktivnost, a nakon probnog razdoblja iz ove tvrtke će objaviti zaključke nakon čega će se donijeti strateška odluka o nastavku ovog modela rada, zaključuje BiznisInfo.ba

Tvrtka prešla na 4-dnevni radni tjedan: Radnici zadovoljniji i produktivniji

(www.jabuka.tv)8 komentara

  • Ja firme -.- bavi se bankingom pa opterećena. ja da se bavim bankingom radio bih samo ponedjeljak i petak. tko planira kredit dizati može doći ponedjeljkom, a petkom slati opomene onima kojima treba poslat opomenu zbog ne izmirenja rata. ajde se bavi proizvodnjom, distribucijom, građevinom pa onda uvedite četverodnevni radni tjedan da vidimo kako ide.

    p.s. nije riječ o direktoru nego radniku iz firme

  • U širokobriješkim tvrtkama (ČAST RIJETKIM IZNIMKAMA) gazde nastoje izradnika izvući svaku kap znoja. Tjeraju ih raditi prekovremeno, raditi subotom, nedjeljom, po noci i hladnoći. Ali kad je plaćanje u pitanju – sve same cicije. Teže im je potrošiti marku nego Molijerovu škrtcu. Tretiraju ljude kao robove. S plaćom ne mogu baš ništa, ne dotiče im ni za tri normalna obroka dnevno. I to malo love isplaćuju ispod stola, da bi bio manji porez. Gazde mijenjaju auta, grade vikendice i vile, kupuju jahte i nekretnine po jadranu i cijelom svijetu i ne znaju što će s milijunima. i nitko ništa. Jesmo li se za ovo borili?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.