Tvrtka iz Posušja postavila solarna stabla u Zenici – Jabuka.tv

Tvrtka iz Posušja postavila solarna stabla u Zenici

Posuška tvrtka BProdukt d.o.o. u suradnji s partnerima 17. siječnja 2020. u gradu Zenici postavio je dva solarna stabla.

Ovim projektom omogućeno je svim stanovnicima Zenice da koriste sunčevu energiju za punjenje svojih mobilnih telefona, a ujedno omogućava i rasvjetu okolnog prostora kao i za besplatni WiFi na javnim površinama. Ovo je ujedno i poticaj svima da se više posvete važnosti korištenja obnovljivih izvora energije i očuvanju okoliša. Zahvaljujemo našim partnerima koji su s nama radili na ovom projektu te se radujemo budućoj suradnji!, poručili su iz tvrtke BProdukt d.o.o.

U okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” kojeg realizira UNDP, a u kojem Grad Zenica sudjeluje kao partnerska jedinica lokalne samouprave, u veljači prošle godine u Velikoj sali Grada Zenica organiziran je prvi forum građana. Tom prilikom građani su predlagali različite projekte iz raznih oblasti javnih potreba i glasali za iste. Među prva tri projekta koji su osvojili najveći broj glasova građana na forumu našao se projekt postavljanja solarnih klupa.

Radi se o projektu koji se realizira po principu sufinanciranja od strane UNDP-a i Grada Zenica u omjeru 70:30 posto sredstava od vrijednosti projekta, prenosi Radio Posušje

Ovo je još jedan od projekata koji će Zenicu, kako u smislu njenog urbanog izgleda, tako i u smislu poboljšanja kvaliteta življenja, značajno približiti modernim europskim gradovima, što naši građani neupitno zaslužuju. U proračunu Grada Zenice predviđena su sredstva za nabavku još nekoliko tzv. smart solarnih klupa koje će biti postavljene na više lokacija u gradu. Nažalost, problem u JKP Zenicatrans – prijevoz putnika utjecao je, da je trenutno u drugom planu realizacija projekta izgradnje šest – sedam smart autobusnih stajališta kakva možemo vidjeti u europskim centrima ali sigurno je da od toga nećemo odustati. Nastavit ćemo s implementacijom projekata koji će doprinijeti smanjenju zagađenja u našem gradu, što je sve zajedno sastavni dio projekta Zelenih gradova, gdje smo prvi grad u BiH koji je ušao u taj projekt, izjavio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Ajmo gradska upravo i nadležne službe našeg ŠB, raspitajte se i pokrenite inicijativu da se ovakav ili sličan projekt realizira na našoj renoviranoj šetnici i festivalskom trgu. Imamo 5 puta više sunčanih dana u godini od Zenice, šteta ne koristiti ovakav potencijal

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.