Tvrtka iz BiH proizvodi 50.000 košulja za talijanske karabinjere

Na sajmu odjeće u Münchenu “Münich Apparel Source”, koji povezuje najznačajnije europske brendove i maloprodajne lance iz tekstilne industrije predstavilo se više od 200 izlagača, a među njima i osam bh. firmi, među kojima i maglajska Modna industrija “Bontex”.

U Bontexu su zadovoljni efektima sajma u Münchenu. Cijela kolekcija muških košulja različitih modela, koju je osmislio modni tim ove firme prema svim zahtjevima suvremenog tržišta, izazvala je veliki interes, a najviše su se interesirali kupci iz Njemačke.

Velika je čast bila predstavljati tekstilnu industriju Bosne i Hercegovine na jednom ovakvom sajmu. Pružila nam se mogućnost da predstavimo i vlastitu modnu marku “Pierre Collar” i najavimo njezin plasman na europsko tržište, rekao je Senajid Husić, vlasnik Bontexa koji u ovom trenutku zapošljava oko 250 radnika.

Bontex je nakon 13 godina prerastao dugogodišnjega švicarskog partnera, firmu “Weder Meier”, a pojavile su se i dvije nove firme-partneri “Metzler” i “Husler” za koje se također šiju muške košulje, kao i košulje modne marke “Pierre Collar” te plasiraju na švicarsko tržište, piše Maglaj.net.

U posljednje vrijeme nešto smo reducirali proizvodnju na uštrb bolje kvalitete i većih cijena. Financijski efekti su na istoj razini, dodao je Husić.

Ovih dana intenzivno se sumiraju zahtjevi partnera za narednu godinu.

S ponosom mogu najaviti da ćemo s našim talijanskim partnerom realizirati projekt šivanja do 50.000 komada košulja za pripadnike policije u Italiji. Karabinjeri trenutno isprobavaju udobnost tih košulja. U našim pogonima već smo šili košulje za pripadnike vojske Švicarske i Ministarstva pravosuđa Slovenije, naglasio je s ponosom Senajid Husić.

Otkupljena “Granoffova” proizvodnja muških košulja

Pored serijske proizvodnje i izrade košulja po mjeri, u Bontexu se i dalje šije i medicinsko-radna oprema za firmu “Albiro” koja ove proizvode plasira na tržište Austrije.

Husić hvali cijeli tim Bontexa i s ponosom ističe da je ova firma kupila proizvodnju muških košulja od renomirane firme “Granoff” i preselila je iz Sarajeva u Maglaj, što je veliki poslovni uspjeh.

Vrlo brzo kreće proizvodnja oko 5.000 muških košulja.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.