Tužna priča iz “nogometnoga” Posušja: Hvala, dragi navijači, i – zbogom!

Dok se polako zbrajaju emocije od prošle sezone, mnogi se pitaju kakva sudbina čeka nogometni klub s Mokroga Doca?

Upravu i predsjednika klub trenutno nema, a hoće li imati zaista je pitanje na koje nitko ne može odgovoriti. Kakva teška situacija vlada oko kluba nitko ne zna, jer niti jedan lokalni mediji ne usuđuje se pisati o posljednjem prvaku Herceg-Bosne.

Jedini čovjek koji obavlja nekakav administrativni posao je vječni tajnik Begić i, naravno, tu su treneri i ekonom Kovač, koji i dalje vjeruju kako će netko sjesti s njima i popričati o budućnosti HŠK Posušje.

Ništa se ne zna, jednostavno je sve stalo, a nije poznato koji će igrači nositi dres HŠK Posušje sljedeće sezone.

Žalosno je kako je Športskom savezu naše Općine bitnija organizacija Lige MZ Općine Posušje, od nogometnoga kluba koji je bio ponos mjesta i kluba koji je dao mnoge poznate igrače.

Igračima je prekipjelo i dosta im je obećanja, a lokalna vlast šuti i ne daje važnost sportu kao neki gradovi i općine u okruženju. Zašto? Pitanje je koje muči navijače plavo-bijelih, pa i žute iz dvorane iz centra grada. Neki koji pišu o lošem odnosu gospodarstva i vlasti prema sportu dobivaju i prijetnje.

Nažalost, snage je sve manje jer “cupkanje” u 3. razredu BiH nogometa nikom ništa ne donosi dobro. Zašto se načelnik i njegovi suradnici ne skupe i ne donesu neko rješenje koje će obradovati “posušku dicu”?

Jučer smo zavirili u dobiti gospodarstva u Posušju, koji je u debelom, debelom plusu. Zašto se bojimo dizanja jednoga velikoga sportskoga kolektiva? Jedan grad poput Širokoga Brijega, ako može držati dva kluba na velikom nivou, pa može i jedno Posušje imati barem jedan jak sportski kolektiv. Kolektiv koji će raditi pošteno i transparentno za sve građane Posušja.

Scenarij već znamo, nakon završetka lige Mz Općine Posušje skupit će se sitan novac i reći će se neka momci igraju i tako će živjeti i sljedeću sezonu od zraka i pustih obećanja. Nakon sedam godina vođenja klupske stranice i pokušaja dizanja kluba od strane navijača, ova stranica koja je mnogo toga donijela dobroga ovom klubu ide polako prema gašenju. Jer ovo više zaista nema smisla iz sezone u sezonu pričati, a ne pokazivati nikakva djela što se tiče administracije.

Sedam godina bilo je prelijepo biti dijelom nečega i volonterski prijeći cijelu Hercegovinu od Trebinja do Uskoplja i nadati se kako će se pojaviti posuški nogometni Mojsije. Ovim putem administracija stranice zahvaljuje se svim trenerima, igračima, navijačima, medijima, a najviše se zahvaljujemo našem bivšem predsjedniku Sesaru koji je jedini u ovih sedam godina barem pokušao podići klub i koji je s nama surađivao od početka do kraja.

Nadamo se da smo vam bili od velike pomoći u praćenju vašega omiljenoga kluba. Stranicu se ne gasi zbog trenera i igrača, stranica ide u povijest zbog onih koji dobro pričaju i malo rade i zbog onih koje nije briga sport. Pljuvanja je dosta!

Za vrijeme praćenja kluba napravili smo preko 8.000 reportaža, objavili 10.000 slika, prenosili nekoliko puta utakmice uživo i bili smo najveći borci za nogometni klub Posušje. Nažalost, naš trud nisu vidjeli oni koji bi to trebali vidjeti. Najveća nagrade za ljude koji su vodili ovu stranicu je kada smo četiri puta uspjeli na tribinama prijeći brojku 1.500 – 2.000 gledatelja i, naravno, nezaboravno gostovanje u Ljubuškom, kada su suze potekle na kultnom Babovcu.

Hvala svima od srca za prekrasnih sedam godina!

I posljednji put Vas pozdravljamo našim poznatim pozdravom:

Športski pozdrav i živjeli, nadamo se da su sada neki sretni!

Facebook stranica HŠK Posušje

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.