Tužiteljstvo ŽZH uložilo žalbu, traže pritvor za Buntića

Županijsko tužiteljstvo Županije Zapadnohercegovačke u utorak je uložilo žalbu na odluku Općinskog suda u Ljubuškog o odbijanju pritvora bivšem rukometašu Denisu Buntiću zbog bitnih povreda odredaba kaznenog postupka i zbog pogrešno ili nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

Tužiteljstvo predlaže da Izvanraspravno vijeće nadležnog suda uvaži žalbu, pobijano rješenje ukine i predmet vrati sucu za prethodni postupak na ponovno odlučivanje ili da pobijano rješenje preinači i protiv osumnjičenog odredi pritvor.

Kako se navodi, razlozi za određivanje pritvora su opravdana bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati kazneni postupak utjecajem na iste i opravdane bojazni da će ponoviti kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.

Podsjetimo da je pobijanim rješenjem Suda odbijen prijedlog ovog Tužiteljstva za određivanje pritvora prema osumnjičenom D.B., protiv kojeg ovo Tužiteljstvo vodi istragu zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ”nasilje u obitelji” u stjecaju s kaznenim djelom ”nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari”, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg.

Josip Aničić o Buntiću: Osumnjičenik bi mogao ponoviti kazneno djelo

(www.jabuka.tv)