Tužiteljstvo HNŽ objavilo detalje o ubojstvu Ivankovića i bijegu Sunite Hindić

Dvadesetjednogodišnjoj Suniti Hindić-Bošnjaković Županijski sud u Mostaru u nedjelju je odredio jednomjesečni pritvor.

U današnjem priopćenju Tužiteljstva HNŽ objašnjavaju se detalji kojima se 21-godišnjakinja tereti te razlozi zbog kojih je pritvor određen.

Kako navode iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, Sunita Hindić se sumnjiči da je 4. listopada 2019. godine ubila Ninu Ivankovića.

Prema Tužiteljstvu HNŽ, ona je oko 7:15 sati došla do ugostiteljskog objekta “Vila Ivanković” u naselju Buna kod Mostara u Ivankovićevom vlasništvu. Kada je ušla u sobu u kojoj je boravio Ivanković, došlo je do verbalnog sukoba, a u jednom trenutku, želeći ga usmrtiti, ispalila je jedan hitac prema njemu.

Osumnjičena je neposredno nakon toga napustila mjesto događaja, a isto tako utvrđeno je da je često mijenjala adrese stanovanja, odnosno da je boravila na više adresa. Također, i unatoč ozljedi, osumnjičena je u vrlo kratkom razdoblju uspjela pobjeći čak do Bugojna, da bi nakon prijave policiji bila odvedena u JU Bolnica Travnik, gdje joj je ukazana liječnička pomoć, priopćeno je iz Tužiteljstva HNŽ.

Tužiteljsvo HNŽ dalje objašnjava kako je, zbog okolnosti koje ukazuju na to da bi puštanjem osumnjičene na slobodu postojala opasnost od njenog bijega, Županijski sud Mostar ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenoj.

Županijsko tužiteljstvo u suradnji s MUP-om nastavlja poduzimanje istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo, zaključuje se u priopćenju.

Određen jednomjesečni pritvor za Sunitu Hindić – Bošnjaković

(www.jabuka.tv)