Određen jednomjesečni pritvor za Sunitu Hindić – Bošnjaković

Suniti Hindić-Bošnjaković (21) osumnjičenoj za ubojstvo Nine Ivankovića (55), vlasnika hotela “Villa Ivanković” u mjestu Buna kraj Mostara određen je jednomjesečni pritvor.

Potvrdio je to Avazu Marin Zadrić, sudac za prethodni postupak Županijskog suda Mostar, a nakon jutros održanog ročišta u ovoj pravosudnoj instituciji. Iako se na ročištu njena obrana na čelu s Nadom Dalipagić usprotivila prijedlogu za određivanje pritvora, jer, kako su naveli, osumnjičena nema gdje pobjeći posebno pri činjenici da ima obje slomljene noge, sudac Zadrić je uvažio prijedlog Tužiteljstva HNŽ-a u kojem je navedeno da postoji mogućnost bijega osumnjičene, s obzirom na to da je često mijenjala adrese stanovanja i lokacije.

Da je zadobila lomove kostiju oba stopala utvrđeno je i jučer u mostarskoj bolnici, nakon što je to zatražilo Tužiteljstvo HNŽ. Hindić-Bošnjaković je nakon što se u petak navečer predala policiji u Turbetu kod Travnika u Mostar dovezena s gipsom na nogama i u invalidskim kolicima.

Iako je istražiteljima kazala kako je skočila s trećeg kata hotela, nakon što je shvatila da je ubila Ivankovića i to u rijeku Bunu, oni su u to odmah posumnjali, s obzirom na to da je od objekta do rijeke dvoetažna terasa.

Prema preliminarnim rezultatima istrage, Hidnić-Bošnjaković je, kada se odlučila na bijeg, najvjerojatnije, skočila sa zida uz Villu, gdje su nađene njene štikle i tragovi krvi.

(www.jabuka.tv)