Tužiteljstva ŽZH i HBŽ nisu zaprimila nijednu prijavu za korupciju tijekom pandemije

Tri tužiteljstva u BiH nisu zaprimila nijednu prijavu za koruptivna djela tijekom pandemije koronavirusa.

Riječ je Županijskom tužiteljštvu Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu, Županijskom tužiteljstvu Hercegbosanske županije i Okružnom tužiteljstvu Bijeljina, izvijestila je Balkanska istraživačka mreža Bosne i Hercegovine (BIRN BiH).

Najviše predmeta u spomenutom razdoblju u BiH formiralo je Županijsko tužiteljstvo Tuzlanske županije dok je najviše istraga pokrenulo Tužiteljstvo Zeničko-dobojske županije.

Na području Republike Srpske najviše prijava, njih 17, zaprimilo je Okružno tužiteljstvo u Doboju, a Tužiteljstvo Brčko distrikta zaprimilo je 12 predmeta korupcije, od kojih nisu svi izravno povezani s pandemijom koronavirusa.

Sutkinja iz Sarajeva u utrci za VSTV pobijedila sutkinju iz Širokog

Tužiteljstvo BiH je od Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo preuzelo predmet Respiratori protiv premijera FBiH Fadila Novalića, direktora FUCZ Fahrudina Solaka i vlasnika tvrtke F.H. Srebrena malina Fikreta Hodžića. Oni su osumnjičeni da su počinili više kaznenih djela prilikom uvoza respiratora za vrijeme pandemije koronavirusa.

Iz Državnog tužiteljstva su naveli da rade i na predmetima u kojima su koruptivna ponašanja dovela do ozbiljnog ugrožavanja zdravlja i sigurnosti građana te da su praćena događanja vezana za pojedine klastere te za problem s vršenjem obdukcija. Na osnovu objavljenih informacija o pokrenutim istragama, Državno tužiteljstvo je tijekom pandemije pokrenulo manje istraga za korupciju od nekoliko lokalnih tužiteljstava, javio je BIRN.

SIPA i Tužiteljstvo izuzeli dokumentaciju iz mostarskih bolnica

(www.jabuka.tv)

12 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.