Tužba: Od radnika na Visokoj Glavici traže po 1.000 KM

Nepuna četiri tjedna bivši radnici tvrtke Lijanovići, te brojnih drugih tvrtki povezanih s ovom, prosvjeduju ispred sjedišta ovog posrnulog mesnog giganta na Visokoj Glavici u Širokom Brijegu.

Jedna od tih tvrtki, KORA-FIN, protiv 67 radnika podnijela je prekršajnu prijavu zbog ometanja privatnog posjeda i nedozvoljavanja rada.

”KORA-FIN od svakog radnika protiv kojeg je podnijela prekršajnu prijavu traži da im uplate po 1.000 KM zbog navodnih gubitaka zbog dosadašnje blokade. To nema veze s istinom, to je samo jedna od fantomskih tvrtki, a njezin vlasnik na papiru je Jago Stojić, inače svak Slave Ivankovića Lijanovića,” rekao je za portal Jabuka.tv predstavnik radnika Ivan Grbešić.

Stojić se sastao s predstavnicima radnika te im dao podršku te obećao da će na sudu riješiti zavrzlamu oko vlasništva tvrtke.

”Tužba nema smisla, oni rade čitavo vrijeme i rješavaju neke papire te mi im ne ometamo da uđu u upravnu zgradu. Stojić mi je rekao da su oni (op.a. Lijanovići) to njemu namjestili i podmetnuli da on to potpiše te da on nema ništa s tim. Mi se nikoga ne bojimo, neka nas tuže,” izjavio je Ivan Grbešić za portal Jabuka.tv te dodao: ”Mi ga ovim putem još jednom pozivamo da ode na sud i da to riješi i nadamo se da bi se time tužba trebala povući.”

Podsjećamo, više od stotinu bivših radnika tvrtke Lijanovići prosvjeduju od 12. prosinca 2014. godine u tri smjene ispred sjedišta tvrtke na Visokoj Glavici tražeći da im se isplate zaostale plaće i doprinosi.

Jerko Ivanković Lijanović, većinski vlasnik tvrtke Lijanovići, u nekoliko navrata se obraćao javnosti po ovom pitanju kazavši kako ovo nisu radnici njegove tvrtke već tvrtki kojima Lijanovići izdaju prostor te da bi im se rado pridružio u prosvjedu da može otići iz Sarajeva.

(www.jabuka.tv | D.L.)58 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.