Turska postavila zahtjeve Švedskoj i Finskoj oko ulaska u NATO

Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu zatražio “pisani sporazum” od Finske i Švedske o koracima za okončanje njihove “podrške terorizmu” ako se žele pridružiti NATO-u.

Cavusogluove izjave uslijedile su dan prije nego što će Turska održati konzultacije s dvije nordijske zemlje u Ankari o njihovim kandidaturama.

Očekujemo da će prekinuti potporu terorizmu i ukinuti obrambena ograničenja, rekao je Cavusoglu novinarima na letu za Palestinu i Izrael, a prenosi turska NTV.

Turska zahtijeva od Švedske i Finske da potpišu “pisani sporazum” o prestanku “podrške terorizmu” prije nego što da zeleno svjetlo kandidaturama.

Turska je jedina članica NATO-a koja se protivi pristupanju Švedske i Finske NATO-u.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

  • Sad ce reagirati bosnjacka čaršija, Bakir, Dzafirovic, Niksic, Konakovic, Reuf, Kavazovic itd. Kako im je samo tesko pala slična i puno blaža reakcija Milanovica a tek ovo. Sad ce reakcije i priopćenja u serijat medijima…!

    • Hahahaaa, neće balije ni zucnuti protiv Turske. Ustvatri, pravit će se kao da pojma nemaju o čemu se radi. Gamad na kvadrat!

  • I Hrvstska je bila protiv ulaska Finske i Švedske u NATO dok se Hrvszima ne garantira da niraju sami svoje predstavnike u BiH.
    Ali posle velikih pritisaka Handžar Medija iz BiH i Komšića, Izetbegovića i sl.ljiljana…. HRVATSKA je primären da odustane .
    Turska nije odustsla jer su Komšić Izetbegović..Handžar Mediji u BiH na Turskoj strani i podržavaju zahtjeve Turske.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.