Turska “nacrtala” mape za migrante s kojima zaobilaze područje bivše Jugoslavije – Jabuka.tv

Turska “nacrtala” mape za migrante s kojima zaobilaze područje bivše Jugoslavije

Grčki mediji ocijenili su da je to još jedan dokaz da je Ankara službeno sudjelovala u pokretanju izbjeglica u pohodu prema zapadnoj Europi

Turska je tisućama migranata koji se kreću prema granici s Grčkom preporučila nove rute na putu ka Zapadu, tako što će zaobići sve zemlje bivše Jugoslavije.

Grčki mediji koji su prenijeli tursku geografsku mapu s “rutama” koje vode s turske teritorije sve do Francuske i Njemačke, ocijenili su da je to još jedan dokaz da je Ankara službeno sudjelovala u pokretanju migranata i izbjeglica u pohodu ka zapadnoj Europi.

Mapu, uz uputstva na arapskom jeziku, objavila je službena turska državna televizija TRT, a prenijela ju je i na Twitteru.

Po toj mapi, migranti i izbjeglice su usmjereni na pet pravaca kroz Tursku do pet “ulaznih mjesta” u Grčku: četiri na njenim otocima i jedno na kopnenoj granici, preko rijeke Evros (Marica) gdje je posljednjih dana zbog krize raspoređena čak i grčka vojska i gdje su sukobi preko granične linije skoro neprekidni.

Pošto dođu u Grčku, migranti i izbjeglice bi, prema tom savjetu, trebali prijeći u Italiju na putu prema Francuskoj koja je prikazana kao glavno odredište, prenosi Dnevnik.ba.

Drugi pravac iz Turske ide prema sjeverozapadu, zaobilazeći sve zemlje bivše Jugoslavije, te prolazi preko Bugarske, Rumunije, Mađarske, Austrije, gdje se put grana u dva pravca: prema Njemačkoj i prema Francuskoj.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

  • Sad se treba Europa zidom i zicom ograditi od njih uvesti im sankcije i zabraniti da turisti idu kod njih
    Pa da vidimo onda kako ce Sultan postati mali,vlastiti narod ce ga skinuti proci ce ko ceucesku

  • CILJ JE POSTIGNUT , VEĆ IH JE PUNO DILJEM EUROPE . SVI ĆE ZA PAR GODINA IMATI PO 4 – 5 DIJECE I NA TAJ NAČIN PROMIJENIT “STRUKTURU” EUROPE

  • Krmak erdogan ponavlja migranti iz sirije ali naj manje ih je iz sirije i svi naj bolji za borbu da on nema neke namjere sve bi ih vrati i ne bi ih pustao preko turske.sa uputama

    • Teško je to shvatit običnom čovjeku… Puni ih bjež u Njemačku a VRH Njemačke ovo sve započeo… “Dođite, ima posla za sve…..” Od tada Njemačka izbjegava recesiju već tri puta.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.