Turkish Airlines generalni sponzor FK Sarajevo

Predstavnici Fudbalskog kluba Sarajevo i turske aviokompanije Turkish Airlines danas su potpisali troipolgodišnji sponzorski ugovor.

Ta tvrtka postala je generalni sponzor FK Sarajevo, a istaknuto je da je današnji datum jedan od najznačajnijih u modernoj povijesti tog kluba.

Generalni direktor FK Sarajevo Dino Selimović na svečanosti potpisivanja u Sarajevu je kazao da je sponzorski ugovor svjetske kompanije u vrijeme kada bh. kompanije nemaju mogućnosti da ulažu u sport od velikog značaja.

Podsjetio je na financijske probleme u kojem je klub bio, a naglasio je da su trud, volja i rad uspjeli klub staviti na stabilne noge, a čemu će sponzorstvo aviokompanije Turkish Airlines znatno doprinijeti.

Predsjednik FK Sarajevo Edis Kusturica je naglasio da je potpisivanje ugovora jedan od najznačajnijih trenutaka u modernoj povijesti kluba.

”Za mene je ovo i sportski i poslovni događaj kojim dajemo poruku da BiH može imati poslovne partnere i prijatelje izvan BiH. Imati Turkish Airlines za poslovnog partnera je veliko priznanje, ali i obveza”, kazao je Kusturica.

Siguran je da se FK Sarajevo nalazi na početku uzbudljivog puta, i da će partnerstvo s Turkish Airlinesom trajati mnogo godina iz razloga jer je klub postavio sebi velike ciljeve.

”Nadam se da će ovo biti signal i ostalim kompanijama iz Turske i svijeta da postanu članovi ‘bordo obitelji’ i mislim da trebaju biti ohrabreni da investiraju u BiH”, dodao je Kusturica.

Direktor Turkish Airlinesa za BiH Ahmet Salih Kansu je istaknuo da je sretan zbog partnerstva jer se klub nalazi na Balkanu.

”Balkan je područje s kojim mi imamo jake i izražene povijesne veze, nama je neizmjerno drago zbog toga”, naveo je.

Istaknuo je da je uvjeren da će Ugovor s FK Sarajevo otvoriti vrata suradnje i s drugim subjektima u BiH te da će to biti korak k novim partnerstvima u BiH.

”Nadamo se da će ime naše kompanije koje će FK Sarajevo tijekom tri i pol godine nositi na svojim dresovima donijeti mnogo sreće kako u utakmicama u BiH, tako i van zemlje”, rekao je Kansu.

(Fena)3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.