Turisti iz BiH sve više ljetuju u Crnoj Gori – Jabuka.tv

Turisti iz BiH sve više ljetuju u Crnoj Gori

U Crnoj Gori je prošle godine zabilježen porast broja turista iz Bosne i Hercegovine za 15 posto i noćenja za šest posto u odnosu na 2015., potvrdila je pomoćnica direktora Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Danica Banjević.

“Lani je zabilježen dolazak 178.000 turista iz BiH u Crnu Goru i oni su ostvarili 1.040.000 noćenja. U strukturi noćenja inostranih gostiju, kako prenosi Fena, turisti iz BiH zauzimaju treće mjesto, iza državljana Srbije i Rusije”, rekla je Banjević na današnjoj promociji crnogorske turističke ponude, koju je u Banja Luci organizirala Turistička organizacija Podgorice, u suradnji s lokalnim turističkim organizacijama Budve, Bara, Tivta i Žabljaka.

“Nadamo se da ćemo ove godine zabilježiti, ako ne rast broja turista s bh. područja, onda da to bar bude na nivou prethodne godine”, navela je ona.

Ovogodišnja promocija obuhvatila je primorske gradove, a i iz Turističke organizacije Podgorice preporučuju i posjetu sjeveru Crne Gore, koji je vodeći svjetski turistički vodič Lonely Planet uvrstio na visoko četvrto mjesto liste deset najboljih destinacija Europe, koje treba posjetiti tijekom ove godine.

“U pet nacionalnih parkova Crne Gore može da se uživa u planinarenju, biciklizmu, raftingu, posmatranju ptica…”, istakla je Banjević.

Crna Gora trenutno raspolaže sa 400 kategoriziranih hotela i 40.000 tisuća ležaja, a cijene su, naglašava, ostale na prošlogodišnjem nivou.

U večernjim satima, u suradnji s Turističkom organizacijom Banja Luke bit će organizirano “Crnogorsko veče“ u hotelu “Bosna“, a bit će potpisan i protokol o suradnji dviju turističkih organizacija.

(Fena)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.