Turčin Sadik ‘upao’ na Visoku Glavicu, policija legitimirala radnike

Upravo na prvih 30 dana prosvjeda na Visokoj Glavici dogodio se incident, a glavnu ulogu ima Turčin Sadik Sezer koji je svojim automobilom preko travnjaka ‘uletio’ na parking među radnike koji su blokirali kamion sa sirovinom koji je došao iz Visokog u pogone tvrtke Lijanovići u Širokom Brijegu.

”Sadik, koji je preuzeo mesnu industriju na Visokoj Glavici u Širokom Brijegu pokušao nas je kupiti. Nudio nam je 20.000 tisuća mjesečno, ali mi to ne prihvaćamo, nema šanse, nas ne može kupiti. On je tu i dalje sa svojom suprugom, a preko travnjaka je svojim džipom ušao na parking. Došla su tri patrolna vozila policije te je u tijeku legitimacija radnika”, izjavio je za portal Jabuka.tv Ivan Grbešić, predstavnik radnika.

Ivan Grbešić je oko 16:30 sati otišao u PU Široki Brijeg i podnio prijavu protiv Sadika Sezera zbog zastrašivanja radnika. Kao što smo pisali, s obzirom da su prilazi tvrtki blokirani, Sadik je privatnim automobilom uletio na travnjak i dosao među radnike na parkingu.

Podsjećamo, radnici su se proteklih dana suočavali i s kaznenim prijavama i kaznama od po 1.000 KM, ali je tužba, koju je najavila tvrtka KORA-FIN zbog navodnih gubitaka radi prosvjeda, povučena.

prosvjed_lijanovici_sadik_1 prosvjed_lijanovici_sadik_2 prosvjed_lijanovici_sadik_3 prosvjed_lijanovici_sadik_4 prosvjed_lijanovici_sadik_5 prosvjed_lijanovici_sadik_6

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)


168 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.