Tunel Crnaja kod Jablanice bio blokiran 15 minuta, stvorila se kolona – Jabuka.tv

Tunel Crnaja kod Jablanice bio blokiran 15 minuta, stvorila se kolona

Tijekom četvrtka bio je blokiran put Sarajevo-Mostar ispred tunela Crnaja na magistralnoj cesti M-17, što je u svega nekoliko minuta stvorilo kolone vozila na ovoj prometnici.

Ovu prometnicu su blokirali gospodarstvenici iz Jablanice u znak prosvjeda što im nakon višemjesečnog traženja nije dostavljen točan plan radova na tunelu Crnaja koje izvodi JP Ceste FBiH, piše Klix.ba.

Cilj je, kako su kazali, skrenuti pažnju na značaj ovog prometnog pravca i eventualne posljedice koje bi izazvao prometni kolaps uslijed radova.

Predsjednik udruge gospodarstvenika Jablanice Jusuf Džafić ističe da zbog rekonstrukcije tunela postoji velika prijetnja negativnog utjecaja na život i poslovanje građana Jablanice.

Tražimo pismeno jamstvo da zadržavanja ispred tunela neće biti duža od 15 minuta i alternativna rješenja, kaže Džafić. Dodaje kako je ovo jedini projekt bez alternativnog rješenja, što je nedopustivo.

Ističe da nemaju ništa protiv gradnje te naglašava da se u BiH ništa nije završilo na vrijeme, pa strahuju da neće ni ovo.

Tvrdi da su se mjesecima zbog ovog problema obraćali nadležnim institucijama u nekoliko navrata, ali da nikada nisu dobili odgovor i da su primorani na ovaj potez kako bi ukazali na moguće posljedice koje bi mogle biti nesagledive.

Gospodarstvenici inzistiraju da se problem riješi kvalitetnom zaobilaznicom i u tom kontekstu predlažu da Vlada FBiH pristupi realizaciji svoje odluke kojom se obavezala da će za potrebe priključka Jablanice i svih lokalnih zajednica koje se u Jablanici uključuju na M-17 (Prozor-Rama, Gornji Vakuf-Uskoplje, Bugojno, Donji Vakuf, Tomislavgrad…) izgraditi novu brzu cestu koja će zapravo zauvijek riješiti pitanje kvalitetne povezanosti ovih područja s koridorom 5C i biti sigurna alternativa za potpunu protočnost prometa.

Vlada FBiH i JP Ceste FBiH moraju dati čvrsta, pisana jamstva koliko će trajati obustava prometa, poručili su gospodarstvenici.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.