Trumpomobil ima vlastiti izvor kisika, suzavac, neprobojnu karoseriju, težak je 9 tona…

Donald Trump na pola mandata napokon je dobio novi automobil. I ne samo jedan, ugovor s General Motorsom koji je konstruirao “Zvijer”, novu predsjedničku limuzinu, podrazumijeva isporuku 12 takvih automobila. A s obzirom na Trumpovu popularnost, može se samo zamisliti kako je “Zvijer” opremljena.

Auto izgleda kao limuzinska verzija luksuznog SUV-a Cadillaca Escalade, uostalom i dijeli s njime prednje farove, težak je devet tona, a svaki primjerak vrijedi 15,8 milijuna dolara.

Ništa čudno, iako je oblikom limuzina, nova je predsjednička “vozilica” zasnovana na platformi GMC-ova velikog pick-upa TopKick, ne treba posebno spominjati da joj je karoserija neprobojna.

Sadašnji su se Cadillaci u predsjedničkoj floti vozili od 2009., a novi se Trumpov predsjednički Cadillac razvija od 2013. Kao i prije, služit će prije svega za prijevoz od aviona Air Force One do predsjednikova odredišta.

Prvo je Trumpovo odredište u koje će stići novom limuzinom Glavna skupština UN-a gdje je vozilo prvi put i snimljeno. Onamo je Trump stigao s Downtown Manhattan Heliporta.

Bijela je kuća na Twitteru objavila fotografiju Trumpa kako ulazi u novu limuzinu, a na njoj se vidi kako je riječ o konfiguraciji sjedala kao i do sada, 2+3+2, ali i kako su vrata debela 30 centimetara, piše Večernji.hr.

Kabina je navodno opremljena vlastitim izvorom kisika koji se aktivira u slučaju kemijskog ili biološkog napada. Spominje se i zaštita od balističkih napada te eksploziva, a auto je opremljen suzavcem te kompletom za hitnu medicinsku pomoć sa zalihom krvi grupe kakvu ima Trump. On se sam o vozilu još nije očitovao.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.