Trump potvrdio da je vođa ISIL-a mrtav: Plakao je do kraja, poveo je i troje svoje djece u smrt

Američki predsjednik Donald Trump potvrdio je da je vođa Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi mrtav nakon operacije koju su provele Sjedinjene Američke Države.

Sinoć je SAD priveo pravdi jednog od najgorih terorista. Al-Bagdadi je mrtav. Dugo smo ga tražili. Ovo je bio jedan od naših najvećih prioriteta, rekao je Trump u uvodu izlaganja o likvidaciji vođe ISIL-a.

Došao je do kraja tunela, naši su ga psi do tamo doveli. Poveo je troje svoje djece u smrt. Plakao je do kraja. Aktivirao je prsluk s eksplozivom i tijelo mu je osakaćeno, a na njega se nakon eksplozije srušio i tunel.

Ovo je još jedan podsjetnik da ćemo i dalje loviti preostale teroriste ISIL-a, a to vrijedi i za druge terorističke organizacije, oni su isti u našim očima. Za Al-Bagdadija su radili luzeri, u nekim su situacijama bili uplašeni psići, a u drugima nemilosrdne ubojice, rekao je Trump.

Bio je bolesnik, zao i nasilan. I sad ga nema. Umro je kao kukavica, rekao je Trump o vođi ISIL-a i zahvalio Rusiji i Truskoj na suradnji u, kako je rekao, opasnoj operaciji.

Imali smo ga pod nadzorom nekoliko tjedana. Imali smo informacije kamo ide, ali je on stalno mijenjao planove. Vidjeli smo da je tamo, znali smo o tom objektu i znali smo za tunele. Većina tunela je bila slijepa, jedan nije, ali taj smo pokrili. Spustili smo se s 8 helikoptera. Nismo htjeli ići na glavni ulaz jer je to bila zamka. Gledao sam to uživo, sve je bilo vrlo jasno, kao da gledate film, rekao je Trump.

Turska je znala da idemo u operaciju, mogli su nas skinuti, a onda bi ih likvidirali. Ali puno bi se loših stvari onda dogodilo. Bila je tajna operacija, letjeli smo vrlo nisko i vrlo brzo.

Otkad sam prije tri godine postao predsjednik htio sam da uhvatimo al-Bagdadija. Htio sam al-Bagdadija. Uhvatili smo neke teroriste, ali to nisu bila neka jaka imena. Uvijek sam pitao gdje je al-Bagdadi. Nije umro kao junak, nego kao kukavica. Umro je kao pas. Plakao je i cmoljio do kraja.

Ubijeno je puno njegovih ljudi, a mi nismo izgubili nikoga. Samo je pas ozlijeđen, ali nismo izgubili nikoga, rekao je Trump.

Nisam obavijestio sve članove kongresa o operaciji, samo neke. Iz Washingtona curi kao nikad prije, ni iz jedne zemlje ne cure informacije kao kod nas, kazao je Trump.

Ubijen vođa ISIL-a Abu Bakr al-Bagdadi, Trump poručio da se dogodilo nešto veliko

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.