Trump optužio demokrate za smrt dvoje djece na granici

Američki predsjednik Donald Trump optužio je demokrate da su odgovorne za smrt dvoje djece imigranata na granici.

Smrt djece ili drugih na granici striktno je krivica demokrata i njihove patetične imigracione politike, koja omogućava ljudima da krenu na dug put misleći da mogu ući u našu zemlju ilegalno. Ne mogu. Da imamo zid ne bi ni pokušali, napisao je Trump na Twitteru.

On je dodao da je dvoje djece, koja su preminula na granici, bila bolesna prije nego što su predana graničnoj patroli i da je otac djevojčice rekao da dijete nije pilo vodu danima.

Graničnoj policiji treba zid i on će sve okončati. Oni rade tako naporno, a dobivaju tako malo pohvala, naveo je on.

Osmogodišnji dječak iz Gvatemale umro je u pritvornom centru i to je drugi put ovog mjeseca da je umrlo dijete pritvorenih imigranata, poslije nedavne smrti devojčice iz iste zemlje.

Trump je u petak zaprijetio da će zatvoriti granicu s Meksikom ukoliko se demokrati u Kongresu ne slože da financiraju izgradnju graničnog zida.

Trumpov zahtjev za novcem za izgradnju zida i odbijanje demokrata u Kongresu da mu odobre sredstva izazvali su djelomičnu blokadu rada vlade koja traje gotovo tjedan dana, jer nije usvojen budžet za njeno financiranje, prenosi Al Jazeera.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.