Trump opisao Crnu Goru kao malu i agresivnu, iz Podgorice mu odgovorili da pridonose miru u svijetu

Crna Gora, koju je američki predsjednik Donald Trump opisao kao malu, vrlo agresivnu zemlju, odgovorila mu je da ona pridonosi miru i stabilnosti, ne samo na europskom kontinentu nego i u cijelom svijetu.

U priopćenju na crnogorskom i engleskom, vlada u Podgorici istaknula je da sudjeluje uz američke vojnike u misijama u Afganistanu. Na TV kanalu Fox News američki predsjednik je Crnu Goru opisao kao malu zemlju s vrlo jakim, vrlo agresivnim ljudima koja bi mogla potaknuti Treći svjetski rat.

Crnogorska vlada opisuje svoju zemlju kao stabilizirajuću u regiji, jedinu gdje se nisu odvijali sukobi tijekom raspada bivše Jugoslavije. Uz to, zemlja je prihvatila i zaštitila 120.000 ljudi zahvaćenih sukobima i prva se suprotstavila fašizmu, podsjetili su.

Izgrađujemo prijateljstva, ni jedno nismo izgubili odvažno štiteći naše nacionalne interese, dodali su u priopćenju. U današnjem svijetu, nije važno jeste li mali ili veliki, važno je do koje razine branite vrijednosti slobode, solidarnosti i demokracije, nastavila je  vlada.

Podgorica je naglasila i da su prijateljstvo i savez Crne Gore i Sjedinjenih Država snažni i neraskidivi.

(Hina) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.