Trump neće nositi masku: To je dobrovoljno, onaj tko ne želi i ne mora

Američki predsjednik Donald Trump poručio je kako neće nositi masku za lice unatoč novim medicinskim smjernicama koje Amerikancima savjetuju da to urade.

Kazao je da ne može vidjeti sebe kako pozdravlja predsjednike, premijere, kraljeve, kraljice u Ovalnom uredu dok nosi masku na licu, piše BBC.

Naglasio je da su smjernice koje su objavljene u petak “dobrovoljne” te da onaj tko ne želi ne mora nositi masku.

Smjernice koje su izdali Centri za kontrolu i prevenciju bolesti, vladina savjetodavna agencija za javno zdravstvo, stigle su nakon što je SAD izvijestio o najmanje 270.473 potvrđenih slučajeva COVID-19, s gotovo 7.000 smrtnih slučajeva.

Do sada su američke zdravstvene vlasti govorile da samo bolesni ili oni koji brinu o pacijentima koronavirusa trebaju nositi maske, ali novije studije ukazuju na to da je važno nositi masku kako bi se spriječilo nenamjerno prenošenje virusa.

Iz nedavnih studija znamo da prenošenje virusa s pojedinaca bez simptoma igra značajniju ulogu u širenju koronavirusa nego što se prije razumjelo, rekao je Trump, prenosi Klix.ba.

Amerikancima se sada savjetuje da čistom krpom ili šalom pokriju lice dok su u javnosti. Dužnosnici su naglasili da medicinske maske i dalje nedostaju te da ih treba ostaviti zdravstvenim radnicima kojima je to najpotrebnije.

Koronavirus: Najnovije vijesti iz minute u minutu

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Samo u federaciji narede nositi maske jer zaboga i u turskoj je takva naredba.
    Bez obzira na nedostatak medicinskih maski ili nosati po cijele dane one bitexove i ostalih korona profitera i prodavati muda pod bubrege.
    Kad smo toliko glupi i neobrazovani i ne treba nam nista bolje.

  • Maska nema veze s vezom to je struka davno rekla ali džabe naši međedi po pres konferenciji se zavežu sa svih strana al dobro ovako ih lakše gledati kad sakriju obraze

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.