Trump: Moja retorika spaja ljude

Američki predsjednik Donald Trump odbacio je kritike koje se odnose na njegovu retoriku, za koju mnogi smatraju da unosi podjele među ljudima i potiče predrasude, ustvrdivši upravo suprotno, da njegova retorika “spaja ljude”.

Napuštajući Washington i krenuvši u posjet dvama gradovima u kojima je ovih dana došlo do masovnog krvoprolića koja su izazvali naoružani napadači, američki predsjednik ustvrdio je:

Moja retorika spaja ljude. Naša zemlja je jako uspješna. Kina nije uspješna zemlja pogledate li situaciju s trgovinom, kazao je američki predsjednik navodeći kako nastoji izbjeći politiziranje tragedija.

Trump je rekao kako vjeruje da postoji politički motivirana želja za detaljnijim provjerama onih koji žele kupiti oružje, inzistirajući i dalje na tome da je problem u mentalnoj bolesti napadača. Dodao je kako ne vidi da postoji konsenzus vezano uz restrikcije određenih vrsta oružja.

Zabrinut sam rastom bilo koje vrste mržnje, ne volim je, kazao je Trump pritisnut pitanjima novinara ispred Bijele kuće, ponovno naglasivši kako se nastavlja protiviti ilegalnoj migraciji.

Trump je u više navrata u vrlo negativnom kontekstu govorio o ilegalnim migrantima pa mnogi ocjenjuju da je svojim govorima potaknuo negativne emocije prema migrantima pa i bjelački rasizam, koji je bio prisutan u nekima od posljednjih oružanih napada u SAD-u.

Istodobno, brojne javne ličnosti pozivaju američkog predsjednika da se ozbiljnije pozabavi problemom dostupnosti oružja, no on ustrajava na tome da se moraju bolje provjeravati podaci o kupcima oružja, zaobilazeći problem dostupnosti oružja, čime ide na ruku jakom američkom lobiju koji podržava i promiče posjedovanje oružja.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.