Trump će pokret ”Antifa” proglasiti terorističkom organizacijom

Američki predsjednik Donald Trump rekao je da će njegova administracija uvrstiti krajnje lijevi pokret ”Antifa” (antifašisti) na američku listu terorističkih organizacija.

Sjedinjene Države će (pokret) Antifa uvrstiti u skupinu terorističkih organizacija, napisao je Trump na Twitteru pošto je ovih dana optuživao taj pokret i druge ekstremiste za nerede tijekom prosvjeda zbog pogibije 46-godišnjeg crnca za koju su odgovorni bijeli policajci.

Američki predsjednik je u nizu objava na Twitteru čestitao redarstvenim snagama zbog toga što su u subotu navečer u Minneapolisu uspjeli uspostaviti kontrolu u gradu.

Anarhisti pod vodstvom Antife brzo su svladani. Gradonačelnik je to trebao učiniti već prve večeri pa ne bi bilo nikakvog problema, napisao je.

Smjerao je na Jacoba Freyja, demokratskog gradonačelnika tog velikog grada na sjeveru zemlje, odakle su se proširili prosvjedi nakon kobnog uhićenja 46-godišnjeg Georgea Floyda, kojega je strašna snimka obišla svijet.

Policajac Derek Chauvin, bijelac, koji na snimci nekoliko dugih minuta koljenom pritišće Floydov vrat, uhićen je u petak i optužen za ubojstvo iz nehaja.

Ministar pravosuđa William Barr rekao je u priopćenju da je FBI zadužen da pronađe organizatore nereda.

Nasilni neredi koje su organizirali i vodili Antifa i slične skupine (…) je unutarnji terorizam i tako će mu se i pristupati, istaknuo je u priopćenju, prenijela je Hina.

Uhićen policajac koji je stiskao vrat Georgea Floyda koljenom

(www.jabuka.tv)

5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.