Troškovi Forda porasli za čak milijardu dolara

Američki proizvođač automobila Ford objavio je da će zbog inflacije u trećem tromjesečju imati milijardu dolara veće troškove nego što je planirao, a dodatni problem bit će i nestašica dijelova.

Zbog nedovoljne opskrbe dijelovima više će vozila krajem trećeg kvartala ostati nedovršeno nego što je planirano, poručili su u ponedjeljak iz američkog automobilskog diva.

U četvrtom kvartalu kompanija će dovršiti i trgovcima prodati između 40.000 i 45.000 vozila, uglavnom kamiona i SUV-ova, procjenjuju. Unatoč problemima s proizvodnjom kompanija je iznova potvrdila aktualnu procjenu ovogodišnje prilagođene dobiti prije kamata i poreza (EBIT) u visini od 12 milijardi plus/minus 500 milijuna dolara.

U trećem tromjesečju prilagođeni EBIT trebao bi se kretati u rasponu od 1.4 milijarde do 1.7 milijardi dolara, dodali su, napomenuvši da će cjelokupno izvješće o poslovanju u razdoblju od srpnja do rujna biti objavljeno 26. listopada, prenosi Index.

Ford je prvo tromjesečje zaključio s neto gubitkom od 3.1 milijardu dolara zbog smanjene vrijednosti ulaganja u proizvođača električnih automobila Rivian.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.