Troje najbolje rangiranih za glavnog tužitelja

Podvijeće Visokoga sudbenog i tužiteljskog vijeća BiH u četvrtak je rangiralo kandidate koji su se prijavili na natječaj za glavnog tužitelja i zamjenika tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Prema izjavi predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije, troje najbolje rangiranih kandidata su Gordana Tadić, Diana Kajmaković i Munib Halilović, piše Večernji list BiH.

Tegeltija je objasnio kako su sa svim kandidatima obavljeni razgovori te da su bodovani na temelju dosadašnjeg rada i obavljenih intervjua. Vijeće bi novoga glavnog tužitelja trebalo imenovati na sjednici 23. i 24. siječnja 2019. godine.

Prijave na natječaj

Najbolje rangirani kandidati će pred VSTV-om predstaviti svoj plan i program rada, nakon čega će Vijeće imenovati nove čelne ljude državnog Tužiteljstva. Inače, na natječaj za glavnog tužitelja prijavilo se 11 kandidata.

Osim Gordane Tadić, aktualne v. d. glavnog tužitelja, prijave su dostavili i tužitelji Ivan Matešić, Dubravko Čampara, Ismet Šuškić, Miroslav Janjić, Diana Kajmaković, Saša Sarajlić, Miroslav Marković, Seid Marušić, Munib Halilović i Ćazim Serhatlić.

Za zamjenika glavnog tužitelja prijavilo se 17 kandidata.

Na jučerašnjoj sjednici Visoko sudbeno i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine donijelo je odluku o imenovanju nositelja pravosudnih dužnosti u Bosni i Hercegovini.

Tako su na razini Republike Srpske imenovani Branimir Jukić i Aleksandra Mirošljević-Ždral na poziciju sudaca Okružnoga suda u Banjoj Luci.

Županijski sudovi

Istodobno, na razini Federacije Bosne i Hercegovine imenovani su Emir Neradin i Milorad Krkeljaš na poziciju sudaca Vrhovnoga suda Federacije BiH, a Sanja Začinović i Majna Lovrić na poziciju sudaca Županijskoga suda u Mostaru, Dijana Jusufović Kaknjašević i Vildana Fajić Poturović na poziciju sudaca Općinskoga suda u Sarajevu, a Srećko Kokor na poziciju suca Županijskog suda u Zenici i Goran Majanović na poziciju suca Županijskog suda u Bihaću.

Novoimenovani nositelji pravosudne dužnosti stupit će na dužnost 1. veljače 2019. godine, priopćeno je iz Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća BiH.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.