Troje izaslanika iz ŽZH preuzelo mandate u Domu naroda FBiH

Marija Iličić, Zdravko Bešlić i Tomislav Mandić predstavljat će Županiju Zapadno-hercegovačku u Klubu Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH. Na konstituirajućoj sjednici u srijedu svečano su im uručeni mandati.

Na konstituirajućoj sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH dodijeljeno je ukupno 55 od 58 mandata izaslanicima, iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda po 17 mandata iz srpskog 14 te svih 7 iz reda Ostalih.

Naknadno bi trebala biti određena i preostala tri mandata izaslanicima u Klubu Srba i tako bi se kompletirao sastav cijelog Doma naroda.

Hrvatski narodni sabor (HNS) ima apsolutnu kontrolu u Klubu Hrvata u vidu 13 od 17 zastupnika, a jednu zastupnicu imaju i u Klubu Srba.

Trojac Marija Iličić, Zdravko Bešlić, i Tomislav Mandić (svi iz HDZ BiH) izabrani su na posljednjoj sjednici Skupštine ŽZH kao izaslanici u Dom naroda ispred te Županije.

Gruđanki Mariji Iličić će ovo biti prvi mandat u gornjem domu Parlamenta FBiH, dok će Širobriježaninu Mandiću i Posušaku Bešliću ovo biti drugi mandat.

Nakon što im je Središnje izborno povjerenstvo uručilo mandate, izaslanici su svečano prisegnuli.

(www.jabuka.tv)


13 komentara

  • Blago nama evo Tome. Sad smo sigurni, konstutivni i jednakopravni. Sa ovim tokmacinom i njemu slicnim tek smo u govnima… Zna li itko navesti jednu- dvije stvari koju su ovi veliki hrvati napravili za nasu zupaniju ili grad… Sa 30 glasova u Dom naroda. Bravo za glasace iza 19.00 h kad se objavi zavrsetak izbora… Tada ovi nasi zastupnici dobiju po 4-5 tisuca glasova… Cemu onda izaci na izbore..! Jadno i zalosno… Bolje ovakve stvari ne objavljivati u medijima… Narod , ljudi koji ih znaju imaju traume, skace im secer, tlak… i nisu dobri…

    23
    1
  • e jadni ti smo sa ovakvim prestavnicim pa kakvo mišljenje će imati onama ostalima pa imali iko normalan tko predlaže ove kako toma ide sa manje glasova od nas ostalih

  • Nasi ratni profiteri, tajkuni kojim odgovaraju ove pudlice sprdaju narod i hlasace vec 20 god. Za jedno narod glasa a druge na papiric predoce velikom vodi nasi ratni profiteri i milioneri… Znaci sa svojim prljavim novcem kontroliraju politiku, drzavni, zupanisku, gradsku vlast a i crkvu. Imenuju nam politicke prestavnike i gvardijanr u Crkvi. Zato i jesmo u ovoj politickoj, moralnoj kaljuzi iz kojeg nema izlaza… Ovi mocnici su postali karcinom hrvatskog naroda….

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.