Troje apsolvenata ALU Široki Brijeg predstavilo djela u Metkoviću

Troje apsolvenata Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru, sa sjedištem u Širokom Brijegu, Karolina Marušić iz Širokoga Brijega, Ivana Pavlović iz Ljubuškoga i Antonio Lukenda iz Tihaljine, izložili su u četvrtak u galeriji GKS-a u Metkoviću svoja djela nastala u zadnjoj godini studija.

Na otvaranju izložbe mlade je umjetnike predstavila njihova mentorica izv. prof. Dragana Nuić-Vučković, a izložbu je otvorio dekan ALU Široki Brijeg prof. Stjepan Skoko.

U ime suorganizatora, metkovskoga ogranka Matice hrvatske, prisutnima se obratila prof. Zorana Vekić.

Zajednička izložba je završni dio studijskoga programa i edukativan način uvođenja studenata u buduće izložbene djelatnosti.

Dvije ekspresivne slikarice jakoga kolorizma i jedan mladi slikar tamne gama boje svoj su likovni izričaj doveli do zavidne razine te ostvarili dobru osnovu za daljnji umjetnički razvoj… Kao mentorici, bilo mi je veliko zadovoljstvo raditi s njima – pratiti njihov razvoj, usmjeravati ih prema novim likovnim izazovima i osluškivati njihove osobnosti, stoji u osvrtu na izložbu dr. art. Dragane Nuić-Vučković.

Izložba će biti otvorena do 15. svibnja, nakon čega će u organizaciji HDLU Zadar biti premještena u galeriju Kula u Zadru.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.