Trnjak Fest u Ljubuškom okuplja lokalne vinare iz Hercegovine i Dalmatinske zagore

U Ljubuškom će se na Humcu 16. i 17. lipnja održati Trnjak Fest.

Događaj organizira Udruga vinogradara i vinara Ljubuški uoči Međunarodnog dana Trnjka koji je zaštićen kao izvorna crvena sorta vinove loze Hercegovine i Dalmatinske zagore.

Lokalni vinari iz Dalmatinske zagore i Hercegovine će Vas dočekati u prelijepom ambijentu Lapidarija Franjevačkog samostana sv. Ante na Humcu, gdje se nalazi i najstariji muzej u Bosni i Hercegovini osnovan 1884.godine, te s vama podijeliti rezultate dugogodišnjeg rada, poručili su.

U petak, 16 lipnja u Domu sv. Ante od 15:00 do 18:00 sati održat će se stručne radionice na temu Trnjka.

Radionice će održati sommelier Daniel Čečavac, dr. sc. Željko Andabaka, dr. sc. Goran Zdunić, dr. sc. Tihomir Prusina, dipl. ing. polj. Marijo Leko, i mr. agr. Marina Vranješ.

Udruga ima za cilj pozicionirati Trnjak kao lokalnu vinsku sortu na regionalnoj međunarodnoj razini.

Cilj festivala je da se ukaže na važnost lokalnih sorti i njihov potencijal te da se podrže napori lokalne zajednice i vinara u očuvanju vinskog identiteta, ali i povećanje svijesti o lokalnim vinima i vinskim sortama, priopćili su organizatori.

Početak samog festivala bit će u subotu, 17. lipnja u 18 sati u Lapidariju Franjevačkog samostana.

Pored kušanja vina sorte Trnjak od 24 vinara, organizatori pripremaju i delicije “Regije Trnjak” za koje će biti zaslužan Dragan Buconjić.

Svi gosti će moći uživati u prelijepom ambijentu, ugodnoj glazbi i raznovrsnim hercegovačkim delicijama koje ćemo za Vas prezentirati, poručuju organizatori.

Foto: Trnjak Fest

(www.jabuka.tv | Foto: Trnjak Fest)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.