TripAdvisor priznao da je brisao komentare: Uvest ćemo novi sustav

Nakon gomile kritika zbog brisanja komentara o napadima u recenziranim hotelima, iz TripAdvisora najavljuju sustav upozoravanja na komentare koji razotkrivaju zdravstvene i sigurnosne propuste u recenziranim objektima.

U potrazi za smještajem, TripAdvisor je za mnoge prva adresa na koju idu. No, nakon nedavnih objava o brisanju komentara ljudi koji su svjedočili o napadima i silovanjima, tvrtka se našla na udaru kritika.

Ovih dana, nakon što su se izvlačili na strog pravilnik, konačno su ponudili i ispriku.

“Ispričavamo se žrtvi seksualnog napada čiji je komentar obrisan sa stranice prije sedam godina. U to vrijeme imali smo stroge smjernice o jeziku koji se koristi u komentarima. To je prije nekoliko godina promijenjeno upravo kako bi se ovakve informacije mogle dijeliti”, rekli su iz TripAdvisora.

Također, iz TripAdvisora najavljuju sustav upozoravanja na komentare koji razotkrivaju zdravstvene i sigurnosne propuste u recenziranim objektima.

No, čini se da ta praksa još nije zaživjela. Pokušaj prijave, piše tportal, nedavno je imao jedan korisnik čiji komentar o napadu masera nije odobren jer se, prema riječima TripAdvisora, radi o “rekla-kazala” slučaju.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.