Tri razloga zašto su vlažne maramice loše za vašu kožu

Osim što maramice za skidanje šminke stvaraju puno nepotrebnog smeća, postoje još tri razloga zašto bi te “praktične” maramice trebala koristiti tek u hitnim slučajevima.

1. Ne čiste temeljito

Premda se često zovu “maramice za čišćenje” one zapravo ne čiste kožu. S maramicama za skidanje šminke samo ćeš razmrljati i raspodijeliti cijeli make-up, ali i prašinu i masnoće nakupljene preko dana po koži, po cijelom licu.

Ako ćeš nakon toga prijeći s vatom ili s vodicom za lice preko toga, vidjet ćeš koliko je još make-upa ostalo na tvom licu – a to može preko noći začepiti pore. Radije si uzmi malo više vremena i isplaniraj si vrijeme za čišćenje lica mlakom vodom i gelom za čišćenje (ili s nečim sličnim – bitno je da se temeljito očisti).

2. Isušuju oči

Često primijetiš lagano peckanje oko očiju nakon što si tamo prošla s maramicom za čišćenje? Kod većine njih moraš dobro trljati kako bi skinula ostatke vodootporne maskare, a to jako isušuje kožu. Naime, koža oko očiju je puno osjetljivija od ostatka lica pa za nju treba posebna pažnja. Za taj dio lica jako je dobro ulje za čišćenje – čisti te ujedno opskrbljuje kožu vlagom.

3. Sadrže konzervanse

Kako se na vlažnim maramicama ne bi množile bakterije, dodaju im se velike količine konzervansa. Inače maramice ne bi mogle biti nekoliko dana nakon otvaranja biti vlažne i bez nabujalih bakterija. A konzervansi će dodatno osušiti kožu te mogu izazvati alergijsku reakciju, piše miss7.hr.

No, maramice za čišćenje imaju svoju dobru stranu – dobro će ti doći ako putuješ za vikend i ne želiš zauzimati puno prostora u prtljazi i onih dana kada si stvarno toliko umorna da ne stižeš temeljitije oprati lice. No, ponovit ćemo, nisu dobre za svakodnevnu upotrebu.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.