Tri kočerinske ”poskočice” osvojile zlatne medalje

Na 15. Memorijalnom taekwondo turniru Josip Jović, koji se u Imotskom održao proteklog vikenda, nastupilo je 440 natjecatelja iz 20 kluba Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

TKD Kočerin predstavljalo je 13 natjecatelja, u sportskoj borbi njih šest i u kicku sedam, koji su izborili sveukupno osam medalja.

Kategorija sportska borba: 

Zlatne medalje:

  • Matea Sabljić MKŽ-43 (4 pobjede)
  • Antonija Vukoja KŽB-44 (2 pobjede)
  • Nika Vukoja JŽ-68 (1 pobjeda)

Srebrenu medalju osvojila je:

  • Anamarija Gašpar KŽA-59 (2 pobjede)

Bronca je pripala:

  • Ivana Vukoja KŽB-41

Kategorija kick:

Srebro je pripalo:

  • Marija Savić (3 pobjede)

Broncu su osvojili:

  • Marija Sabljić (2 pobjede)
  • Ivan Sesar (1 pobjeda)

Osim navedenih, na ovom turniru također su nastupili: Antonija Mikulić, Mate Sesar, Viktorija Kvesić, Anđela Mikulić i Filip Vukoja.

Trenerica u kick-u bila je Martina Gašpar, dok su treneri u sportskoj borbi: Karlo Galić, Danijel Boban i Petar Boban.

Predsjednik TKD Poskok – Kočerin, Jozo Mikulić ističe da u njihovom klubu ima potencijala i da će uz dobar i kvalitetan rad doći još bolji rezultati.

U šest godina postojanja našeg kluba ovo su najbolji rezultati koje su polučili naši poskoci. To je samo znak da u klubu, u kome trenira 30-ak djece, ima potencijala i uz dobar i kvalitetan rad doći će i još bolji rezultati. Zahvaljujem se trenerskom timu na čelu s trenerom Petrom Bobanom, koji ulažu maksimalne napore u radu sa našim članovima.

Zahvaljujem se roditeljima naših članova čija pomoć i potpora nije ni ovaj put izostala, bez njihove pomoći bilo bi puno teže ostvariti ovakve rezultate. Zahvaljujem se gradskim vlastima Grada Širokog Brijega na čelu s Gradonačelnikom gosp. Mirom Kraljevićem, koji su nam velika potpora prilikom odlaska na natjecanja, kao i Županijskom i Federalnom resornom ministarstvu kulture i športa.

Kočerin je oduvjek bio rasadnik talentiranih športaša: nogometaša, rukometaša, karatista a evo sad i taekwondoaša. Novije primjere toga možete vidjeti na braći Anđelu i Ivanu Kvesiću, te na djeci iz našeg kluba. Ono što Kočerinu treba, da bi svi ti športovi dobili na još većoj kvaliteti, jesu bolji uvjeti za bavljenje športom.

Dvorana se na Kočerinu treba napraviti u što kraćem roku i bez ikakvog odlaganja. Kočerin je to zaslužio, učenici Osnovne škole Kočerin su zaslužili da sati tjelesne kulture budu kvalitetniji i sadržajniji. Preduvjet za to je izgradnja dvorane, zato pozivam sve mjerodavne svih struktura vlasti, od mjesne zajednice, grada do županije da se uključe u riješavanje ovog problema. Osnovna škola Kočerin je jedna od rijetkih u našoj županiji koja nema športsku dvoranu. Siguran sam da bi riješenje ovog problema omogućilo kvalitetniji športski život, kako našeg kluba, tako i ostalih športskih grana, istaknuo je Mikulić.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.