Tri hrvatska grada u “Hodu za život”, sudjeluje i Hasanbegović

Brojni građani okupili su se u subotu u Zagrebu u “Hodu za život” na Trgu dr. Franje Tuđmana, odakle su u povorci Ilicom krenuli do Trga bana Jelačića pod sloganom “Sva ljudska prava počinju začećem”. “Hod za život” u subotu se održava i u Splitu i Rijeci.

Saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović stigao je sa suprugom i izjavio da sudjeluje u “Hodu za život” jer poštuje svačiji život i jer se radi o manifestaciji građanskoga aktivizma u najboljem smislu riječi.

Živim život, volim život, poštujem život. Što je najvažnije, poštujem svačiji život. Ovo je jedna lijepa manifestacija bez bilo kakvih političko-stranačkih obilježja, dakle utjelovljenje onoga što se zove građanski aktivizam u najboljem smislu te riječi, izjavio je Hasanbegović.

Upitan o skorom donošenju Zakona o pobačaju, odgovorio je da je moralna panika koja se širi u vezi s tim zakonom potpuno neutemeljena, prenosi Hina.

Siguran sam da se u hrvatskom javnom životu i politici može postići suglasnost i o tome pitanju ako se lišimo sektaštva i bilo koje ideološke uskogrudnosti, rekao je i dodao kako u vezi s tim zakonom imamo pravorijek Ustavnoga suda te da njegovo donošenje nije političko-stranačko pitanje.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • moji rvati pa zar nevidite davas ovaj asanbegović pravi budalam i unosivan razdor odkud njeha ko hrvat pod hitno uklonitga sa hr scene lažnije i falša plaćen od arapa da zavađa

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.