Trenirao s Livajom i Pašalićem, a sada širi vjeru na TikToku: “Bog me pozvao na drugi teren”

Tomislav Lukač ostavio je obećavajuću karijeru nogometaša i zaredio se. Kaže da je svrha njegova života prenošenje vjere djeci i mladima, a kako bi to u potpunosti uspio napravio je i TikTok. Ondje mladima objašnjava svoj poziv, ali i to da je biti katolik zanimljivo.

Don Tomislav Lukač rođen je 4. rujna 1993. godine u Kaštel Štafiliću. Tu je proveo svoje djetinjstvo i dane osnovne i srednje škole. Tomislav je zaređen za đakona 13. lipnja 2020. godine u bazilici Marije Pomoćnice u Valdocu.

Svećeničko ređenje don Tomislav Lukač je imao 26. lipnja 2021. u crkvi Sveta Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu.

Radeći s mladima Lukač je došao na ideju evangelizirati putem najpopularnije društvene mreže među njima – TikTok.

Objavio je svoj prvi video u kojem pokazao mladima da je biti katolik zanimljivo. Također, podsjetio je kako se morao odreći puno toga, a posebno nogometa.

@dontomolukac Pozdrav ekipa! 👋🏼 Ja sam don Tomislav i dobrodošli na moj TikTok profil! #fyp ♬ original sound – dontomislavlukac

Budući da sam trenirao nogomet i dobro mi je išlo, a i otac je bivši nogometaš, nakon trećeg srednje jedan klub iz druge hrvatske nogometne lige zvao je moga oca i pitao da pređem iz tadašnjeg kluba kod njih. Znate kako očevi vide svoje sinove, pogotovo prvog sina, kao neku buduću zvijezdu. Tako je bilo i s mojim ocem, objasnio je za HKM i dodao da je danas njegov otac najsretniji čovjek zbog njega.

Povodom Uskrsa, objavio je i video u kojem na humorističan način objašnjava važnost najvećeg kršćanskog blagdana.

@dontomolukac Uskrs: Ljubav je pobijedila smrt! #fyp #foryoupage #Easter #Uskrs ♬ original sound – dontomislavlukac

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.